Задайте питання юристу

835 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Адміністративне право, 14 вересня 2023, питання №92556

Террор работников комунального предприятия.

Добрый день.Меня уже месяц терроризируют работники комунального предприятия города отдела по благоустройству.Дело в том,что я начинающий риэлтор.Я наняла пенсионера безработного расклеить мои объявления по городу и заплатила за это.Где он расклеивал я не знаю,я с ним не ходила.Теперь мне вот уже месяц звонят из отдела благоустройства города и приглашают придти к ним и заплатить штраф за поклейку в неположeнных местах.Я им раз объяснила,что я ни причём, я не клеила и вы меня за руку не поймали.Ловите того кто клеит,если он там что нарушает и предъявляйте притензии к нему.Так вот они меня стали терроризировать своими звонками уже месяц.Ставят на автодозвон с засекреченного номера и звонят до сотни раз за день с утра и до 23.00.Как мне найти управу на них?Номер то не определён и они скажут мы не причём.Мне писать заявление в полицию или как?Спасибо за совет.

Відповіді юристів (1)

    Босак Назар Орестович
    Босак Назар Орестович 7 місяців тому

    Юрист, м. Львів, 8 років досвіду

    Доброго вечора. Якщо Ви є офіційно зареєстрованою фізичною особою-підприємцем та платите податки, то вони не мають права чіплятись до Вас. Ви можете надати їм контакти особи, яка розклеювала Ваші оголошення. До поліції Ви можете звертатись обережно. Якщо вони випишуть протокол по протягнення Вас до адміністративної відповідальності та скажуть платити штраф, то Ви можете звернутись до суду з оскарження таких їй репресивних дій. Право притягувати до адмінвідповідальності мають мати органи державної влади та місцевого самоврядування, також-відповідні посадові особи, а не підприємства. Можливість вияснити хто саме розклеював об'яви має поліція, а не суд, тому це-аргумент на користь звернення Вас до поліції.

    Ви можете звертатись до мене для надання різноманітних додаткових правничих послуг з цього чи інших питань. Я можу надати Вам детальну правову консультацію, написати тексти юридичних документів, попрацювати по Ваших відносинах з органами місцевого самоврядування і державної влади, в тому числі судово-правоохоронними органами чи надати Вам інші правові послуги. Можу написати для Вас текст скарги, заяви до суду чи заяви в поліцію.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України