Задайте питання юристу

835 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Армія і мобілізація, 17 вересня 2023, питання №92761

Чи потрібно з'являтися у військомат у моєму випадку з довідкою?

Доброго дня, мені 28 років цього року я вступив навчатися у коледж на потрібну мені спеціальність при тому, що у мене вже є вища освіта.
Чи може ТЦК знати про, те, що маю вищу освіту?( я заноносив довідки про навчання у військомат, що навчаюсь, коли здобував освіту до цього)
У мене немає наразі військового квитка і
останній раз я був у військоматі у 2020 році.
Чи варто у моєму випадку йти з довідкою та наказом на зарахування у ТЦК, буде дуже багато питань до мене і адже мені скажуть проходити ВЛК(останній раз проходив у 17 років), щоб отримати військовий квиток.
А зараз наразі можуть прийняти законопроект 9672 і мені скасують відстрочку на навчання за непослідовне здобуття рівня освіти і у мене вже буде пройдене ВЛК.
Чи варто йти у моєму випадку до ТЦК, чи краще не йти навчатися та моніторити ситуацію з прийняттям цього законопроекту?
Дякую за відповідь, буду дуже вдячний.

Відповіді юристів (2)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Вадиме!

    Такого поняття в законі, як непослідовне отримання освіти, не існує!

    Але зв'ялятись до ТЦК за власною ініциативою може і не треба. Дочекайтесь повістки.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю.

    Як на мій погляд, зараз не варто йти. Ніхто Вам відстрочки зараз вже не надасть, як мінімум до закінчення історії із законопроєктом 9672.

    Всього доброго. Успіхів! З повагою!


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України