Задайте питання юристу

835 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Армія і мобілізація, 27 вересня 2023, питання №93590

Виписали акт відмови від вручення повістки. але самої повістки не вручали

Доброго дня. Щойно колега йшов по вулиці і з автомобіля вийшли представники ТЦК. Зупинили його та запросили "проїхати в ТЦК". Діалог був приблизно такий:

Він: не можу зараз, маю нараду. Випишіть повістку, я прийду сам.
Представники ТЦК: ми повістки не виписуємо, її виписують безпосередньо в ТЦК, тому поїхали.
Він: не можу
Представники ТЦК: тоді оформляємо акт відмови. Через 3 дні заблокуємо всі твої рахунки та відкриєм кримінал.

Акт склали, внесли дані колеги. В поясненнях в акті він написав "Від повістки не відмовляюсь, але прибути в тцк зараз не маю змоги". І підписав видуманим підписом. Свідків не було.
Також його сфотографували разом з тим актом на бодікамеру і відпустили.

Тож питання. Які гіпотетичні наслідки можуть бути після цієї всієї клоунади? В колеги є тільки приписне. Вік 30 років. В військоматі був останній раз ще в школі.

Відповіді юристів (2)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Оресте!

    Якась маячня, чесно кажучи. Можуть лише виписати постанову про адмінштраф, та і то у разі неявки.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Остропольський Василь Леонідович

    Доброго, погоджуюсь з колегою, в даному випадку фактично навіть підстав для притягнення до адмін.відповідальності мало. Якщо навіть і випишуть постанову, то її можна буде оскаржити в судовому порядку.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України