Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Цивільне право, 27 вересня 2023, питання №93613

Яка яка різниця між припиненням, відмовою та розірванням в Договорі Найму житла. Поясніть як правильно писать в Договорі , неможу знайти тлумачення цих слів та в яких випадках пишеться в договорі : а) припинення договору ; б) розірвання договору ; в)дострокове розірвання Договору; г) відмова від Договору. Що конкретно вони значать ?

Доброго дня . Яка яка різниця між припиненням, відмовою та розірванням в Договорі Найму житла. Поясніть як правильно писать в Договорі , бо неможу знайти тлумачення цих слів та в яких випадках пишеться в договорі : а) припинення договору ; б) розірвання договору ; в)дострокове розірвання Договору; г) відмова від Договору. - Що конкретно вони значать ? і до чого стосуються.
І ще питання - При укладанні договору найму житла , які я повинен врахувати інтереси наймача (щоб Договір не міг вважатися не дійсним?

Відповіді юристів (2)

    Корнійчук Євген Іванович

    Доброго дня, . Яка яка різниця між припиненням, відмовою та розірванням в Договорі Найму житла. Поясніть як правильно писать в Договорі , бо неможу знайти тлумачення цих слів та в яких випадках пишеться в договорі : а) припинення договору ; б) розірвання договору ; в)дострокове розірвання Договору; г) відмова від Договору. - Що конкретно вони значать ? і до чого стосуються.

    Договір припиняється у разі спливу його терміну дії.

    Розривається з інших причин

    І ще питання - При укладанні договору найму житла , які я повинен врахувати інтереси наймача (щоб Договір не міг вважатися не дійсним?

    Це на ваш вибір. Якщо наймача, щось не задовільнять він має його не підписувати, якщо підписав, то все, договір вважається дійсним.

    • Євген Клієнт 7 місяців тому

      1.Дякую, а в яких випадках відмовляються від Договору а в яких Договір розривається . Чи це однакові поняття.

      2.Умови договору що погіршують положення наймача (у порівнянні з умовами закону)- не дійсні.( Напр.шкода, яка значно перевищує затрати, необхідні для виконання договору на умовах)

      Прописання у договорі порядку здійснення дій Наймодавця підверджують такі дії наймодаваця законними (напр.обмеження в користуванні житлом)??


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України