Задайте питання юристу

835 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Сімейне право, 28 вересня 2023, питання №93706

Как Лишить или оспорить отцовство

Здравствуйте моему ребёнку 3 года. Записала его на бывшего гражданского мужа. Но он не является биологическим отцом. Сейчас вышла замуж и хочу сменить ребёнку фамилию лешить прав отца который записан в свидетельстве о рождении или оспорить отцовство что бы мой муж усыновил моего ребёнка. Что для этого нужно???

Відповіді юристів (2)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Ліана!

    Це можливе лише в судовому порядку з проведенням тесту на батьківство..

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Босак Назар Орестович
    Босак Назар Орестович 7 місяців тому

    Юрист, м. Львів, 8 років досвіду

    Доброго вечора. Ви та юридично батько дитини можете спробувати звернутись до органу реєстрації актів цивільного стану для оспорювання його батьківства. Якщо в органі РАЦС відмовлять в цьому, то хтось з Вас може звернутись до суду з позовом.

    Замість того Вам краще ініціювати відразу усиновлення. Це має бути вид усиновлення, при якому видається нове свідоцтво про народження, в якому усиновлювач записується батьком дитини. На підставі рішення суду здійснюється усиновлення. Письмова згода батьків на усиновлення засвідчується нотаріусом. Особа, яка бажає усиновити дитину, подає до суду заяву про усиновлення.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України