Задайте питання юристу

835 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Цивільне право, 21 жовтня 2023, питання №95317

Скасували виплати ВПО

Я курсант Вищого професійного училища Львівського державного університету м.Вінниця. Переселенець з Донецької області, чи маю я право получати ВПО ?

Відповіді юристів (1)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Дмитро!

    Зміни у виплатах ВПО з 1 вересня 2023 року.

    Деякі категорії переселенців були позбавлені виплат. Зокрема, виплат були позбавлені переселенці, які після 11 липня 2023 року:

    • купили земельну ділянку, будинок або квартиру на суму 100 тис. гривень і більше (крім житла, отриманого за рахунок держави);
    • купили автомобіль, з року випуску якої минуло 5 років і менше (за винятком машин для людей з інвалідністю та купівлі автомобілів волонтерами для ЗСУ);
    • мають депозит в банку на суму 100 тис. гривень і більше;
    • купили дорогоцінні метали або валюту на суму 100 тис. гривень і більше;
    • є власниками житла поза зоною бойових дій, площа якого становить понад 13,65 кв. м на одного члена сім'ї;
    • знаходяться на повному державному забезпеченні у психоневрологічному інтернаті, дитячому будинку або будинку для літніх людей.

    Також виплат були позбавлені переселенці, які повернулися на колишнє місце проживання, звідки раніше їхали, або відбувають покарання в місцях позбавлення волі.

    Виплат також не отримають переселенці, які знаходяться 30 і більше днів поспіль за кордоном без підстав, таких як відрядження, стажування, догляд за хворою дитиною, лікування та оздоровлення. Для продовження отримання виплат потрібно надати документи про причини виїзду з України.

    Якщо переселенця позбавляють виплат, то він отримає про це повідомлення від органів соціального захисту. Рішення про скасування виплат можна оскаржити.

    З повагою, адвокат Айвазян.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України