Задайте питання юристу

835 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Цивільне право, 24 жовтня 2023, питання №95490

Проблема з компанією при звільнені

Вітаю, в мене виникла проблема в якій я не знаю що робити, мій роботодавець (приватна фірма) не виплачує вже 1,6 місяців зарплату і кормить обіцянками, за весь час роботи я отримав тільки 1 аванс в розмірі 500 грн і то з трудом, написавши заяву на звільнення в якій вказано що розрахункові кошти виплатять а ж в день видачі зарплати, а на ділі говорять що розрахункові можуть виплатити вкінці наступного місяця, порядьте що мені робити??
Напишіть свою пораду в вайбері

Відповіді юристів (5)

    Богун Сергій Павлович

    У Вас декілька варіантів. Подання скарги в державну службу з питань праці, звернутися до суду.

    Крім того, у разі встановлення безпідставної невиплати заробітної плати працівникам більш як за місяць, що вчинена роботодавцем умисно, настає кримінальна відповідальності за статтею 175 Кримінального кодексу України.

    • Ярослав Клієнт 6 місяців тому

      дивіться,виникла ще одна проблема, я відробив 15 днів і мене ще до 31-го жовтня хочуть затримати, хоча в заяві на звільнення було вказано що я маю відробити 15 днів з 11.10.23 по 25.10.23 сьогодні вже 25 число, що мені робити?

      • Богун Сергій Павлович

        Вас зобов'язані звільнитити в дату, зазначену в Ввшій заяві на звільнення. Дії роботодавця є не законними.

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Ярославе!

    Дії роботодавця є грубим порушення Ваших трудових прав.

    Тому для їх захисту Ви повинні звернутись до Держпраці або ж одразу до суду.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Юрій
    Юрій 6 місяців тому

    Юрист, м. Київ, 6 років досвіду

    Зверніться до роботодавця із заявою про звільнення, направивши її засобами поштового зв'язку з описом. У Вас буде доказ того, що Ви вимагали свого звільнення. Роботодавець не має права відмовити у звільненні. Затримка виплати заробітної плати, видачі трудової книжки чи оформлення наказу про звільнення є підставами для стягнення грошової компенсації в судовому порядку. Принаймні, в даному випадку Ви нічого не втрачаєте, але в результаті цілком зможете отримати компенсацію за порушення трудових прав.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України