Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Армія і мобілізація, 10 листопада 2023, питання №96533

При проходженні ВЛК психіатри навмисно поставили мені легший діагноз

Мене вже давно переслідують думки про суїцид
Але я ніколи до війни не звертався до психологів та інших лікарів з цієї галузі, коли проходив влк розказав про ці нахили, та інші психічні проблеми, мене направили на обстеження, де я намагався розповісти все, але мене завжди перебивали, не давали договорити,
Одна з лікарів почала казать що в мене вселились темні сили, та а моїй душі немає Ісуса Христа, потім в заключенні вони написали що в мене НЕМАЄ СУЇЦИДАЛЬНИХ НАХИЛІВ та НЕМАЄ СПРОБ САМОГУБСТВА ЧИ ПОРІЗІВ НА РУКАХ, а вони ж є, я вони питали за них і я показував, після винесення рішення, мені подзвонила одна з лікарів та поцікавилася який діагноз мені поставили ( вона не приймала участі в написанні рішення а лише напрявляла мене туди де мене обстежували) я ж їй розказав, на що вона мені запропонувала , якщо мені буде погано я можу звернутися до неї за психіатричною допомогою, бо моя картка у них вже є, чим я був дуже радий і почував себе не покинутим з проблемою напризволяще, і коли мені стало погано, через місяць чи два, я звернувся до неї , з суїцидальними нав'язливими думками, на що мене обвинуватили в тому що я намагаюся відкосити, та брешу , я ж намагався їй доказати протилежне, але ця стара маразматик повторювала лиш що я брехун, на що я послав її далеко, написав скаргу в МОЗ на неї, мені обіцяли дати відповідь, але так і не дали, а мої проблеми все ще мені заважають.
Чи можу я оскаржити цей висновок психітрії та нормально обстежетись?

Відповіді юристів (2)

    Босак Назар Орестович
    Босак Назар Орестович 6 місяців тому

    Юрист, м. Львів, 8 років досвіду

    Доброго вечора. Ви маєте право оскарити рішення військово-лікарської комісії до військово-лікарської комісії вищого рівня. Якщо це була ВЛК при районному центрі комплектування, то Ви можете оскаржувати її висновок до регіональної військово-лікарської комісії. Скарги на дії (бездіяльність) чи постанови ВЛК районних (міських) ТЦК та СП подаються за підпорядкованістю до ВЛК Київського міського ТЦК та СП, Севастопольського міського ТЦК та СП, обласних ТЦК та СП, ТЦК та СП Автономної Республіки Крим.

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю.

    Для визначння ступеня придатності до військової служби ВЛК має опрацьовувати всі документи.

    У той же час, рішення про придатність або непридатність особи приймається виключно військово-лікарською комісією, яка у своїй діяльності керується Положенням про військово-лікарську експертизу у Збройних Силах України, затвердженого наказом Міністра оборони України від 14.08.2008 № 402.

    Для більш-менш точного висновку ВЛК по Вашій ситуації потрібно аналізувати медичні документи та їх хронологію. Я тут також думаю розглянути варіант із можливістю встановлення Вам групи інвалідності.

    Всього доброго. Успіхів! З повагою!


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України