Задайте питання юристу

835 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Армія і мобілізація, 18 листопада 2023, питання №96993

Подписание бумаги в ТЦК, риски, последствия.

Добрый день, год назад при прохождении в ТЦК ВЛК, был признан годным , взяли мои данные и мой воен.уч.документ , сказали ждать звонка и быть готовым, с тех пор не звонили повестку не присылали, сейчас я имею право на отсрочку для оформления которой должен лично явится в ТЦК, но мне не дает покоя то что после медосмотра и изъятия моего воен.уч.док. я имел глупость подписать бумаги не читая их , т.к. не было никакого давления, манипуляций, и не было ощущения что сотрудники ТЦК пытаются меня отправить любой ценой, вполне адекватные и не агрессивные ребята, и подписал я (как и другие) вроде как обычную бумажку для формальности. Тогда я ещё не знал что под простой формальностью могут подсовывать на подпись бумагу, после подписи которой нет пути назад.
Кто в курсе подскажите пожалуйста, какие бумаги обычно подписываются после ВЛК ? Какая самая опасная бумага может быть подсунуть ?
Если более года я им был не нужен, не звонили, повестку не слали значит ли это что ничего страшного я не подписал , ибо в противном случае сразу бы отправили ?
Даже если это была подстава и я подписал "плохую" бумагу и сейчас явлюсь в ТЦК для оформления отстрочки могут ли быть какие то последствия , вроде того что якобы та подпись помешает праву на отсрочку ?
Спасибо.

Відповіді юристів (4)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Сергыю!

    Після проходження ВЛК та у разі визнання військовослужбовця придатним йому видають, як правило, мобілізаційне розпорядження. Проте у Вашому випадку його очевидно не було, тому що в цьому випадку Ви би точно знали, коли Вам треба з'явитись. Про якісь іеші документи, які Ви могли б підписати, і про які є згадки у законі, мені наразі невідомо. Так що можете особливо не перейматись.

    В будь якому разі, якщо у Вас є право на відстрочку, то треба писати заяву до ТЦК та додавати до неї підтверджувальні документи.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    • Сергей Клієнт 5 місяців тому

      Дякую за відповідь !

    Дерій Владислав Олегович

    Доброго дня!

    Після ВЛК вручають мобілізаційне розпорядження або повістку на відправку, але їх видають на руки військовозобов'язаному. Тому у Вашому випадку це малоймовірно, адже Вам би про це неодразово нагадали б. Документом про який Ви говорите може бути лист-уточнення Ваших даних.

    Поки Ви являєтесь військовозобов'язаним Ви маєте право на відстрочку, навіть якщо Вам видали повістку. Головне, належним чином її оформити.

    З повагою, юрист Дерій В.О.!

    • Сергей Клієнт 5 місяців тому

      Дякую за відповідь !


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України