Задайте питання юристу

835 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Кримінальне право, 26 листопада 2023, питання №97541

Надіслала кошти шахраю

Чи можливо повернути кошти надіслані шахраю через інстаграм( зламав сторінку подруги). Відразу, як дізналась, подзвонила в банк свій та банк шахрая, повідомила про шахрайство. Написала заяву до поліції. Я не одна надіслала кошти, інша дівчина також подала заяву до поліції. Вже пройшло 3 місяці майже, але ніхто нічого не вирішує. По закону, як вирішуються таки питання?

Відповіді юристів (9)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Наталія!

    Згідно із статтею 214 ККУ:

    1. Слідчий, дізнавач, прокурор невідкладно, але не пізніше 24 годин після подання заяви, повідомлення про вчинене кримінальне правопорушення або після самостійного виявлення ним з будь-якого джерела обставин, що можуть свідчити про вчинення кримінального правопорушення, зобов’язаний внести відповідні відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань, розпочати розслідування та через 24 години з моменту внесення таких відомостей надати заявнику витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань. Слідчий, який здійснюватиме досудове розслідування, визначається керівником органу досудового розслідування, а дізнавач - керівником органу дізнання, а в разі відсутності підрозділу дізнання - керівником органу досудового розслідування.

    2. Досудове розслідування розпочинається з моменту внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Положення про Єдиний реєстр досудових розслідувань, порядок його формування та ведення затверджуються Офісом Генерального прокурора за погодженням з Міністерством внутрішніх справ України, Службою безпеки України, Національним антикорупційним бюро України, Державним бюро розслідувань, органом Бюро економічної безпеки України".

    Вам надали витяг з ЄРДР?

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Наталия Клієнт 5 місяців тому

    Доброго дня. Як можна перевірити цю інформацію? В мене зберігся номер заяви.

    • Айвазян Юрий Климентьевич

      Вам потрібно звернутись в департамент поліції, де Ви подавали заяву.

    Наталия Клієнт 5 місяців тому

    Якщо я отримаю цей витяг, що з ним робити далі?

    • Айвазян Юрий Климентьевич

      Далі треба звернутись до слідчого, який веде досудове розлідування.

    Наталия Клієнт 5 місяців тому

    Можна будь ласка дізнатися скільки коштує ваша консультація в такому питанні?

    • Айвазян Юрий Климентьевич

      Вибачте, але в публічному форматі я не можу надати Вам відповідь на таке питання. Всі питання, які тут ставлять є безоплатними. Ви можете звернутись до мене, скориставшись функціоналом сайту, який представлений біля мого фото.

    Наталия Клієнт 5 місяців тому

    Дякую, написала вам у форму.

    • Айвазян Юрий Климентьевич

      Зараз я Вам зателефоную.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України