Задайте питання юристу

835 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Армія і мобілізація, 26 листопада 2023, питання №97547

Строк дії довідки ВЛК

Вітаю. Я проходив ВЛК 13 місяців тому, коли призвали по мобілізації, але з частини мене повернули. Якщо в найближчий час буде нова відправка в частину, чи потрібно буде до цього повторно проходити ВЛК? Який строк дії довідки?

Відповіді юристів (3)

    Богун Сергій Павлович

    Так. Ви будете проходити повторно ВЛК. Строк дії довідки 12 місяців.

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Вячеславе!

    Може направлять, а може і ні. Прямого імперативного посилання на обов'язковість проходження ВЛК у передбачені законом строки жодна норма не містить. У мирний час це було 5 років, зараз - 12 місяців.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю.

    Так, повинні направити на повторну ВЛК. Наразі строк дії довідки ВЛК для військовозобов'язаних - 1 рік. Читайте мій пост на сайті з даної теми.

    Всього доброго. Успіхів! З повагою!


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України