Задайте питання юристу

835 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Цивільне право, 28 листопада 2023, питання №97695

Інтернет шахрайство. Подальші дії?

Добрий вечір, попалася на шахраїв, в інтернеті за виконання завдань в інтернеті. Через три безплатних за лайки в тіктоці, одне платне яке складалося з 6 завдань. По своїй дурості внесла велику суму, але вони і далі вимагали внесення коштів, слава богу що не було на карті коштів та й банк кредитний ліміт заборонив збільшувати. На другий день зрозуміла, що попалася, наче й доросла жінка, але як в тумані запаморочення було, не розуміла що роблю. Вже написала заяву в кіберполіцію та заяву в відділку, приклала розпечатки переказу, надаль не збереглася переписка. Підкажіть будь ласка, які подальші дії та чи можливе повернення коштів?

Відповіді юристів (4)

    Богун Сергій Павлович

    Вам потрібно чекати завершення кримінального провадження. Якщо в його рамках знайдуть отримувачів коштів, можливо щось поверните.

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Наталія!

    Якщо Вашу заяву внесли в ЄРДР, то наразі триває досудове розслідування з перебігом якого Ви можете ознайомитись у слідчого.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Адвокат Евгений Александрович
    Адвокат Евгений Александрович 5 місяців тому

    Адвокат, м. Київ, 30 років досвіду

    Здравствуйте!

    Вы имеете право подать заявление в киберполицию для проведения проверки и принятия мер реагирования:

    https://cyberpolice.gov.ua/contacts/

    Всего доброго!

    Удачи Вам!

    Левченко Ксенія Сергіївна
    Левченко Ксенія Сергіївна 5 місяців тому

    Юрист, м. Вінниця, 17 років досвіду

    Доброго вечора. Якщо справу порушили Вам мали надати витяг з ЄДРД, памятку потерпілої. Якщо ці документи у Вас є можете дізнатись про хід розслідування заявивши клопотання. Якщо потрібна допомога звертайтесь.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України