Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Армія і мобілізація, 29 листопада 2023, питання №97749

Почему так просиходит

в каждой стране запрашивают в армию! Но я не желаю этого, почему люди которых просто "назвали" рангом выше меня принуждают меня к этому? Могу ли я сменить гражданство, точнее сделать двойное, например канадско-укранское, +уехать в канаду.
и не служить не в одной из армий.

Я имею в виду именно учебное прохождение военкомата, а не на фронт.

Відповіді юристів (3)

    Винограденко Антон Анатолійович
    Винограденко Антон Анатолійович 5 місяців тому

    Юрист, м. Харків, 13 років досвіду

    Доброго дня! Таке відбувається тому, що у більшості країн (якщо не у абсолютно всіх в світі) в Конституції країни або інших подібних нормативно-правових актах прописаний обов'язок громадян захищати свою Вітчизну. Позбавитися громадянства України ви можете, хоча це і не так просто, як здається. Подвійне громадянство в Україні заборонено. Такі випадки трапляються, але Тособи, що мають окрім українського ще кілька громадянств, в Україні вважаються громадянами України.

    Я имею в виду именно учебное прохождение военкомата, а не на фронт. - в деяких країнах відсутній обов'язок строкову службу, інформація за посиланням https://www.slovoidilo.ua/2018/10/16/infografika/s..., але наскількі така інформація щодо країн актуальна - потрібно додатково дізнаватися.

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня!

    Ви не можете змінити громадянство. Ви можете відмовитись від громадянства України. В Україні заборонено подвійне громадянство, отже, навіть за умови отримання громадянства Канади, в Україні Ви будете вважатись громадянином України.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю.

    На жаль, але просто відмовитися зараз від громадянства України Ви не зможете.

    Підстави для відстрочки визначені в статті 23 Закону України "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію". Можете звернути на їх увагу.

    Успіхів.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України