Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Армія і мобілізація, 30 листопада 2023, питання №97848

Срок действия справки ВЛК при исключении с учета

Добрый день , в прошлом декабре я был признан непригодним с исключением с военного учета. В учетном документе , дата переосмотра стоит прочерк. Сейчас слышу , что срок действия справки 12 мес. То есть через месяц меня могут повторно отправить на ВЛК . Или я что то не правильно понимаю и трактую? Как меня могут отправить на ВЛК, если я фактически не есть военнообязаным?

Відповіді юристів (3)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня!

    Направити на повторне проходження ВЛК мають право лише військовозобов'язанного. Оскільки Ви були визнані непридатним з виключенням з військового обліку, то Вас це вже більше не стосується. Ви не маєте ніякого відношення до ВЛК та ТЦК.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Адвокат Евгений Александрович
    Адвокат Евгений Александрович 5 місяців тому

    Адвокат, м. Київ, 30 років досвіду

    Доброго вечора!

    ВИ ВИКЛЮЧЕНІ З ВІЙСЬКОВОГО ОБЛІКУ, Є НЕВІЙСЬКОВОЗОБОВ'ЯЗАНИМ, ПОНОВИТИ БЕЗ ВАШОЇ ЗГОДИ НЕ МОЖУТЬ.

    КОНСТИТУЦІЯ УКРАЇНИ

    (Відомості Верховної Ради України (ВВР), 1996, № 30, ст. 141):

    Конституція України | від 28.06.1996 № 254к/96-ВР (rada.gov.ua)

    "Стаття 58. Закони та інші нормативно-правові акти не мають зворотної дії в часі, крім випадків, коли вони пом'якшують або скасовують відповідальність особи.

    Всього доброго!

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю.

    Строк довідки про визнання особи непридатною з виключенням з військового обліку не має строку дії. Тому Вас вже не мають жодного права повторно поставити на військовий облік. Читайте на сайт мій блог на дану тему.

    Всього доброго. Успіхів! З повагою!


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України