Задайте питання юристу

835 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Цивільне право, 04 грудня 2023, питання №98076

Добрий день! Посвідчення помічника фізичної дієздатної особи чи дає право на відстрочку і виїзд за кордон особа з 2 групою інв... ???

Нерозумію одні кажуть можу інші не можу. Якшо можна то які ще треба документи я маю посвідчення помічника і висновок лкк довідка 080-0...????

Відповіді юристів (3)

    Турчин Ярослав Александрович

    Вітаю Вас! Якщо Ви здійснюєте постійний догляд за особою, то Ви маєте право на відстрочку.

    Для цього Вам слід оформити на підставі висновку ЛКК за формою 080-4/о - АКТ здійснення постійного догляду, що оформлюється органом місцевого самоврядування за місцем проживання особи, яка потребує постійного догляду.

    Якщо Ваш офіційний дохід на 1 члена родини менше 2589 грн./місяць, то Ви маєте право звернутися до органу соціального захисту населення за оформленням компенсаційних виплат (соціальної допомоги) по догляду. Соцзахист видає ДОВІДКУ про отримання таких виплат.

    Якщо дохід за останні 6 місяців на 1 члена родини більше, ніж 2589 грн., то треба як уже писав вище отримувати АКТ встановлення факту здійснення постійного догляду.

    Після отримання одного з двох документів на підставі форми 080-4/о, можете звертатися до ТЦК за відстрочкою.

    Так само Ви на підставі таких документів маєте право на виїзд, але ЛИШЕ у супроводі особи, за якою доглядаєте.

    Щасти Вам

    З повагою, юрист Ярослав Турчин

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Вадиме!

    Якщо у Вас є довідка ЛКК, то цього може бути достатньо для оформлення постійного догляду. Додайте до цього документ, який підтверджує рідство, та документ, який підтверджує спільну реєстрацію чи спільне проживання. При наявності також можна додати посвідчення інваліда.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю.

    1. Відстрочку Ви зможете отримати за умови доведення факту здійснення догляду та відстутності інших осіб.

    2. Для виїзду потрібно додатково отримати Акт встановлення факту здійснення догляду.

    Успіхів.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України