Задайте питання юристу

835 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Армія і мобілізація, 05 грудня 2023, питання №98184

Законное ли вречение повестки

Добрый день. Меня остановил патруль ТЦК. Представились, один из них предьявил документ. Попросили документы. Предьявил водительские права. Проверили по их какой-то базе на месте тут-же. Уточинили фамилию, где прописан, записали данные с водительских прав. Сразу тут "на коленке" начали выписывать повестку для явки в ТЦК на сверку данных. На мои доводы, что я работаю официально на предприятии, где каждый год работодатель до 01 декабря сам обязан подавать списки военнообязанных по закону, не реагировали. При вручении такой повестки я отказался подписываться в корешке на вручении. В нашем городе слышал, что представители ТЦК ходят с нагрудными камерами, сразу внимания на наличие у них камер не обратил. Были камеры или нет не знаю. Они при видеофиксации и наличии у них камер, обязаны были предупреждать, правильно? Если велась таки съёмка, то можно ли считать, что повестка вручилась и она правомерна, не смотря на заполнение ёё только после установления личности и без росписи мною в повестке? Никакого акта от отказе расписаться не составляли.

Відповіді юристів (5)

    Корнійчук Євген Іванович

    Доброго дня, повістку можно вважати виданою у не законний спосіб.

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Ігоре!

    Відмова від отримання повістки, на жаль, не позбавляє Вас обов'язку з'явитись в ТЦК на визначену дату і час. Просто складається акт про таку відмову.

    Причина неявки може бути лише поважною. В іншому випадку - адмінштраф.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    • Ігор Клієнт 5 місяців тому

      Дякую за відповідь. Листок непрацездатності на дату явки вважається поважною причиною? І як це довести, якщо буде накладен адмінштраф? Листок непрацездатності в електронному вигляді (тільки шифр видан), на руки не отримуєш, приходить на підприємство. Таким чином я визнаю факт отримання повістки, навіть видану в незаконний спосіб (без підпису)?

      • Айвазян Юрий Климентьевич

        Якщо Ви не повідомляли ТЦК про наявність лікарняного поштовим відправлення, то саме це і могло призвести до адмінштрафу.

        Проте Ви маєте право оскаржити постанову про штраф в судовому порядку.

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю.

    Загалом є питання до даної повістки. Вашу ситуацію потрібно аналізувати. Звертайтесь, допоможу.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України