Задайте питання юристу

835 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Армія і мобілізація, 05 грудня 2023, питання №98207

Отсрочка от призыва по инвалидности отца.

Добрый день, в связи с тем, что хочу оформить отсрочку от призыва, согласно абзацу 11, статьи 23 ЗУ о моб., прошу подсказать, так как слышал мнения противоположные: у меня отец инвалид 2 группы, больше никого в семье нет, я единственный ребенок. Сделал все необходимые копии (заверил у нотариуса), написал заяву, готовлюсь к визиту в ТЦК. Не помешает ли факт того, что мы с отцом живем не вместе? Разные адреса регистрации, находимся совсем рядом, грубо говоря на соседних улицах, но де юре - разные. Слышал, что требуют и такие справки. Правда ли это? Может ли это помешать получить отсрочку? В 23 статье нигде такого требования не указано, может я просто не нашел или чего-то не знаю... Буду благодарен за подсказку.

Відповіді юристів (3)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Данило!

    Так, Ви вірно зазначили, що в абзаці 11 немає вимоги щодо спільного місяця проживання або реєстрації. Тому, навіть за умови різної реєстрації Ви маєте право на відстрочку, оскільки абзац 11 надає Вам це право за наявності інвалідності в Вашого батька. Якщо б мова йшла про абзац 10 (про постійний догляд), то тоді без цього було б не обійтися, оскільки постійний догляд передбачає спільне проживання.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Дерій Владислав Олегович

    Доброго дня!

    При оформленні відстрочки за абзацом 11 частини 1 статті 23 ЗУ "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію" місце реєстрації проживання не має значення.

    Головною умовою оформлення відстрочки є те, щоб Ваш батько не мав інших працездатних осіб, зобов’язаних відповідно до закону його утримувати.

    Такий обов’язок мають інший із подружжя, працездатні батьки та повнолітні працездатні діти.

    Непрацездатні громадяни - пенсіонери або особи з інвалідністю, або особи, які мають право на пенсію у зв’язку з втратою годувальника.

    Тому, якщо інших дітей немає, потрібно, щоб батько був розведений або його дружина була непрацездатною.

    З повагою, юрист Дерій В.О.!

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю.

    Різні місця реєстрації не завадять Вам у отриманні відстрочки. Але треба довести факт того, що відсутній інші працездатні особи. Для цього ТЦК вимагатиме від Вас витяг або інформацію із РАЦСу.

    Успіхів!


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України