Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Армія і мобілізація, 06 грудня 2023, питання №98318

Чи придатний до мобілізації з таким набором хвороб?

Доброго вечора!
Підкажіть, будь ласка, чи придатним до мобілізації буде чоловік 1983 р.н. не служив, якщо він має 3-4 ступінь плоскостопості, короткозорість обох очей -3,0, відсутність на верхній щелепі майже усіх власних зубів (крім двох кутніх по боках, на які кріпиться зйомний протез, що спирається на незйомний протез 5 центральних зубів), відсутність хрестоподібної зв’язки у коліні (травма у 2016 році з відривом, операції не було)? Також є підозра на хронічний синдром подразненого кишківника, який особливо загострюється кожного осінньо-зимового періоду.
Дякую за Вашу відповідь!

Відповіді юристів (6)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Олександре!

    Стаття 62 Розкладу хвороб включає набуті деформації та дефекти пальців кисті та стопи S60-69, S90-99, набуті деформації кінцівок Т11, Т13, Т92, Т93, набута плоскостопість М20-М21; фібробластичні порушення М72.

    До пункту «б», який надає Вам "тимчасову непридатність до військової служби або обмежену придатність, що визначається індівідуально комісією ВЛК" належать:

    плоскостопість 3-го ступеня; відсутність частини стопи на будь-якому її рівні; відсутність, зведення або нерухливість усіх пальців на рівні основних фаланг на обох стопах з їх кігтистою або молоточкоподібною деформацією;

    Стаття 30 Розкладу хвороб: порушення рефракції та акомодації Н52 (гіперметропія, міопія, астигматизм, анізометропія, пресбіопія та інше):

    До пункту г) даної статті, яка визначає Вашу придатність до військової служби, віднесені короткозорість або далекозорість будь-якого ока в одному із меридіанів більше 3,0 дптр і до 6,0 дптр або астигматизм будь-якого виду з різницею рефракції у двох головних меридіанах більше 2,0 дптр і до 3,0 дптр.

    Стаття 49 Розкладу хвороб: хвороби порожнини рота, слинних залоз та щелеп К00-К14 (порушення розвитку та прорізування зубів, ратиновані та імпактні зуби, карієс зубів, інші хвороби твердих тканин зубів, хвороби пульпи та периапікальних тканин, інші ушкодження зубів та їх опорного апарату; кісти ділянки рота; інші хвороби щелеп; хвороби слинних залоз, стоматит та пов’язані з ним ураження, хвороби губи, слизової оболонки рота та язика).Виключено: гінгівіт та хвороби пародонта К05, інші ураження ясен та беззубого альвеолярного відростка К06 (включено до статті 50), щелепно-лицьові аномалії, включаючи аномалії прикусу К07 (включено до статті 51).

    До пункту а), який визначає Вас придатним або обмежено придатним віднесені відсутність 10 і більше зубів на одній щелепі або заміна їх знімним протезом, відсутність.

    Хронічний синдром подразненого кишківника це стаття 52 пункт г), за яким Ви приданий до військової служби.

    Отже, скорше за все Вас буде визнано обмежено придатним до проходження військової служби. Обмежено придатні підлягають мобілізації.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Олександр Клієнт 5 місяців тому

    Юрий Климентьевич, щиро дякую Вам за кваліфіковану розгорнуту відповідь!

    • Айвазян Юрий Климентьевич

      Прошу! Завжди готовий допомогти.

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю.

    Так згодний з колегою, що з високою долей ймовірності чоловік буде визнаний обмежено придатним до військової служби. Втім, для більш грунтовного аналізу потрібно працювати з медичними документами. Займаюсь такими справами.

    Успіхів. Всього доброго Вам. З повагою.

    • Олександр Клієнт 5 місяців тому

      Вячеслав Володимирович, щиро вдячний Вам за надану професійну консультацію! При потребі звернусь задля співпраці до тих, хто відгукнувся на мій запит.

      З повагою,

      Олександр

      • Кирда Вячеслав Володимирович

        Будь-ласка, при потребі звертайтесь. З повагою до Вас!


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України