Задайте питання юристу

835 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Військове право, 09 грудня 2023, питання №98497

ОФОРМЛЕННЯ ПОСТІЙНОГО ДОГЛЯДУ ЗА ОСОБАМИ, ЯКІ ЙОГО ПОТРЕБУЮТЬ

Добрий ден, мені 23 роки, білого квитка нема, є ФОП. Є бабуся і дідусь, яким 80+. Підкажіть чи можуть воні по віку запросити догляд і чи можу я стати їх доглядачем?

Знаю, що треба ЛКК 080-0/4. Але таке питання: я щось не знайшов у ній поля, де прописується, хто саме стає доглядачем. Тобто бабусі потрібно отримати цю довідку, а потім мені разом із нею треба поїхати у цнап і отримати акт, що я стаю доглядачем? (Якщо так, то який саме акт повинен бути)

І що потрібно для виїзду закордон з моїм доглядачем? (довідка і акт і все)?

Відповіді юристів (3)

    Дерій Владислав Олегович

    Доброго дня!

    Згідно п.2-1. Правила перетинання державного кордону громадянами України у разі введення на території України надзвичайного або воєнного стану перетинати державний кордон мають право:

    особи, які потребують постійного догляду, - у супроводі одного із членів сім’ї першого ступеня споріднення (її батьки, її чоловік або дружина, діти) за наявності документів, що підтверджують родинні зв’язки, та висновку лікарсько-консультативної комісії закладу охорони здоров’я про потребу у постійному сторонньому догляді або у супроводі особи, яка здійснює постійний догляд за зазначеними особами, за наявності документів (посвідчення, довідки) про отримання компенсації (допомоги, надбавки) на догляд або висновку лікарсько-консультативної комісії закладу охорони здоров’я про потребу у постійному сторонньому догляді та акта встановлення факту здійснення догляду.

    Щоб мати змогу перетнути кордон Вам потрібно:

    1) Отримати висновок ЛКК в закладі охорони здоров’я про потребу в сторонньому догляді за Вашою бабусею.

    2) Оформити Акт встановлення факту здійснення догляду

    Підставою для складання Акту є письмове звернення до виконавчих органів (управління соціальної політики) міської ради від особи яка здійснює догляд або яка потребує догляд, з наданням наступних документів:

    • копія паспортів заявника та особи, яка потребує стороннього догляду;
    • копія ідентифікаційного коду
    • довідка ЛКК
    • документи, що підтверджують спільне проживання (витяги з реєстру територіальної громади або спільна прописка в паспорті)

    Акт складається протягом 5 днів.

    Тому коли у Вас будуть зібрані всі документи, а саме закордонні паспорти Ваш та бабусі, висновок ЛКК про потребу у постійному сторонньому догляді, Акт встановлення факту здійснення догляду то Ви зможете разом з бабусею виїхати за кордон.

    З повагою, юрист Дерій В.О.!

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня!

    Так, це можливо у Вашому випадку. Проте Вам потрібно отримати довідку ЛКК не форми 080-4, як Ви пишите, а форми 080-2, яка стосується постійного догляду саме за особами похилого віку, тобто 80 плюс.

    Бажано також при тому отримати акт встановлення факту здійснення постійного догляду. Він видається за Вашою заявою виконкомом міської Ради за місцем проживання Вас і дідуся з бабусею протягом 5 днів з дня подання заяви.

    З цим документами та заявою на відстрочку можна йти до ТЦУК.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю.

    Ваше питання можна розглядати за допомогою наступних складових:

    1. З'ясувати Ваш військово-обліковий статус, оскільки Вам лише 23 роки.

    2. Хто є, окрім Вас, у бабуся та дідуся з рідних? Це важливо розуміти для відстрочки.

    3. До ЦНАПу тут не потрібно їхати, оскільки АВФЗД оформлюється через орган місцевого самоврядування.

    Ні до якого ТЦК йти не потрібно, допоки не оформите документи, що підтверджують відсутність інших осіб.

    Успіхів. Всього доброго Вам. З повагою.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України