Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Цивільне право, 10 грудня 2023, питання №98522

Получить отсрочку по этим документам

Здравствуйте Вас беспокоит Валерий.Мне 34 года.Я поступил на повторный бакалаврат в сентябре 2022 года,проучился год и в летом 2023 года взял на год академический отпуск по здоровью. Я хотел узнать такой момент,одни говорят не имею право на отсрочку,другие имею,как на самом деле? Я уже на данный момент находясь на академическом отпуске уже потеряю право на отсрочку от мобилизации и после выхода из академки тоже?Большое Вам спасибо.

Відповіді юристів (5)

    Дерій Владислав Олегович

    Доброго дня!

    Згідно статті 23 Закону України "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію":

    Призову на військову службу під час мобілізації, на особливий період не підлягають також: здобувачі професійної (професійно-технічної), фахової передвищої та вищої освіти, асистенти-стажисти, аспіранти та докторанти, які навчаються за денною або дуальною формами здобуття освіти.

    Академічна відпустка це перерва у навчанні. Проте, якщо Ви отримаєте довідку форми 20 у ВНЗ про те, що являєтесь студентом, то оформите відстрочку.

    У разі поновлення навчання після академічної відпустки - Ви також зможете оформити відстрочку. Проте зараз на розгляді декілька законопроектів, які можуть ускладнити ситуацію з відстрочкою.

    З повагою, юрист Дерій В.О.!

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Валерію!

    Ви не втрачаєте право на відстрочку в академвідпустці.

    Воно заоишвється за Вами і після повернення до навчання.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Валера Клієнт 5 місяців тому

    Спасибо Вам за помощь

    • Айвазян Юрий Климентьевич

      Прошу! Був радий допомогти.

    Адвокат Евгений Александрович
    Адвокат Евгений Александрович 5 місяців тому

    Адвокат, м. Київ, 30 років досвіду

    Доброго дня!

    ВИ НЕ ПОВИННІ ВТРАТИТИ ПРАВО НА ОТРИМАННЯ ВІДСТРОЧКИ ВІД ПРИЗОВУ ПО МОБІЛІЗАЦІЇ.

    Всього доброго!


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України