Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Армія і мобілізація, 11 грудня 2023, питання №98569

як оформити відстрочку?

В цьому році людина (чоловік) вступила до аспірантури, щоб мати відстрочку. І в цьому році людина влаштувалась на нову роботу. Ця людина хоче закінчити навчання. Оскільки не витримує навантаження зі всіх сторін Університет, в якому ця людина навчається на аспірантурі, зараз на новими правилами повідомляє у тцк про всіх, кто закінчив навчання. Хоча,коли ця людина влаштувалась на роботу, роботодавець ТЕЖ повідомляв згідно нової процедури, АЛЕ нічого до цієї людини не приходило. Що саме вони повідомляють ? Я так розумію це лист там якийсь укрпоштою. Це так ? Як це взагалі працює зараз. Що може відбуватись далі? Можете просто прийти повістка по місцю рєєстраціі або можуть тісно зацікавитись (знайти, прийти на роботу, телефонувати на моб та інше ) ? Що можна зробити особисто для своєї страховки ? Або просто нічого не робити ?

Відповіді юристів (4)

    Богун Сергій Павлович

    Згідно законодавства роботодавець зобов'язаний вручити повістку у разі надходження її до роботодавця.

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Олексію!

    Якщо Ви навчаєтесь на денній формі аспірантури, то Ви маєте право на відстрочку.

    Не бачу у Вас причин для хвилювання.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    • Дударенко Олексій Олегович
      Дударенко Олексій Олегович 5 місяців тому

      Юрист, м. Житомир, 8 років досвіду

      Зрозумів, дякую!

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю.

    Не зовсім зрозуміло, що Вас цікавить! ВУЗ повідомляє ТЦК про вступ та відрахування, так само як і роботодавець про призначення та звільнення з посади.

    Як аспірант особа має право на звільнення від мобілізації.

    Успіхів.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України