Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Цивільне право, 11 грудня 2023, питання №98598

Права та обов'язки сторін комунального закладу, який є прихистком для ВПО

Здрастуйте, така ситуація:
Я проживаю в гуртожитку при коледжі, як внутрішньопереміщена особа.
Згідно нових нормативних документів гуртожиток заключив договір зі мною(що я проживаю в гуртожитку як ВПО, що згоден з виконанням правил та обов'язків, вказаних у договорі, а також ознайомлений з права та обов'язками керівництва коледжу(гуртожитку при коледжі)).
АЛЕ в договорі чітко вказано що гуртожиток( в особі керівництва) не несе відповідальності за особисті речі, які знаходяться в кімнаті, в якій я проживаю.
Натомість керівник гуртожитку вимагає дублікат ключа від кімнати, мотивуючи тим що у них повинен бути доступ до кімнати в будь який момент.
Після намагання поспілкуватись та пояснити що в договорі чітко вказано що гуртожиток не несе відповідальності за особисті речі, як я можу віддати дублікат, якщо в будь який момент вони можуть зайти до кімнати, якщо їм щось там потрібно буде та це взагалі можуть зробити без мого відома.
Договір ми заповнили 03.11.23, вже пройшов місяць, а копію договору ніхто не віддає, і вже дійшло до того що кажуть прямим текстом: спочатку дублікат ключа від кімнати, потім договір.
Що робити в такому випадку?
Відмову давати дублікат мотивую тим, що переживаю за особисті речі, бо це єдине що в мене є.

Відповіді юристів (1)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Денисе!

    На жаль, комендант гуртожитку правий в даному випадку, і в нього повинен бути дублікат ключів.

    З повагою, адвокат Айвазян.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України