Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Армія і мобілізація, 18 грудня 2023, питання №98927

Як повернути військовий квиток

Добрий вечір
Така ситуація,чоловік приїхав додому(сзч)проходив лікаря по місцю прописки,повернувся в іншу частину як йьому і казав командир(був на Запоріжському напрямку,а командир сказав їхати в головну частину у Вінницьку обл) приїхавши туди,знову проходить лвк,там йьому сказали що йього вивели поза штат,але військовий квиток залишився у командира він йього ні разу не бачив,не відавали. Коли чоловік зателефонував командиру,просив відправити квиток у частину де він зараз знаходиться,він відповів що нічого відправлять не буде.Що тепер робити як повернути квиток!
Ще до цього і речі розікрали,поки нікого не було.

Відповіді юристів (4)

    Корнійчук Євген Іванович

    Доброго дня, пишіть рапорт на повернення квитка. Залиште скаргу на гарячу лінію міністерства оборони України. У вас не мали право забирати військовий квиток без розписки.

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю.

    Військовий квиток зобов'язані повернути, але не зовсім зрозуміло, в якому статусі зараз перебуває військовослужбовець. Якщо на нього було подано повідомлення до ДБР, провадження не може бути закрито просто так. Треба розбиратися.

    Успіхів. Всього доброго Вам. З повагою.

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Наталія!

    Якщо Ваш чоловік знаходиться в розпорядженні в іншій частині, то і його військовий квиток повинен бути там. Взагалі потрібно більше інформації щодо подій, які відбувались з Вашим чоловіком.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Адвокат Евгений Александрович
    Адвокат Евгений Александрович 4 місяці тому

    Адвокат, м. Київ, 30 років досвіду

    Добрий день!

    ТАК, ВИ МАЄТЕ ПРАВО:

    1) ПОДАВАТИ СКАРГИ ДО:

    - МІНІСТЕРСТВА ОБОРОНИ УКРАЇНИ.

    2) ТЕЛЕФОНУВАТИ НА ГАРЯЧУ ЛІНІЮ:

    - МІНІСТЕРСТВА ОБОРОНИ УКРАЇНИ:

    0 800 50 04 42

    Гарячі лінії | Міністерство оборони України (mil.gov.ua)

    - УРЯДОВУ ГАРЯЧУ ЛІНІЮ:

    Урядова «гаряча лінія» 1545 працює цілодобово

    Дзвінки на урядову «гарячу лінію» 1545 з мережі фіксованого зв’язку Укртелекому, телефонів мобільних операторів Київстар, Vodafone Україна, Лайфселл для заявників безкоштовні.

    3) ТАКОЖ ШЛЯХОМ: "подачи административного иска в Окружной административный суд, в порядке Кодекса административного судопроизводства Украины":

    https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/2747-15

    Всього доброго!


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України