Задайте питання юристу

835 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Адміністративне право, 20 грудня 2023, питання №99053

ТЦК та адміністративні послуги

Чи є територіальні центри комплектування та соціальної підтримки суб'єктами надання адміністративних послуг ? Пунктом 9 ПОЛОЖЕННЯ про територіальні центри комплектування та соціальної підтримки втсановлено, що тцк та сп відповідно до покладених на них завдань забезпечують підготовку та подання документів, необхідних для призначення органами Пенсійного фонду України пенсій особам, звільненим з військової служби; видають довідки громадянам про проходження військової служби, зокрема про період участі у бойових діях для врахування до стажу; оформлюють документи для виплати компенсаційних сум військовослужбовцям Збройних Сил, які стали особами з інвалідністю, членам сімей військовослужбовців, які загинули під час виконання обов’язків військової служби у складі національного контингенту чи національного персоналу; оформлюють документи для призначення та виплати Міноборони одноразової грошової допомоги у разі загибелі (смерті), інвалідності або часткової втрати працездатності без встановлення інвалідності військовослужбовців, військовозобов’язаних та резервістів, які призвані на збори чи для проходження служби у військовому резерві; надають довідки дружинам (чоловікам) військовослужбовців, крім військовослужбовців строкової служби, про період проживання разом з чоловіком (дружиною) в місцевостях, де не було можливості працевлаштування за спеціальністю, але не більше 10 років, для його зарахування до загального стажу роботи, необхідного для призначення пенсії за віком. Згідно п.1 ч.1 ст. 1 ЗУ Про адміністративні послуги "адміністративна послуга - результат здійснення владних повноважень суб’єктом надання адміністративних послуг за заявою фізичної або юридичної особи, спрямований на набуття, зміну чи припинення прав та/або здійснення обов’язків такої особи відповідно до закону". Чи є вказані вище дії тцк та сп адміністративними послугами ?

Відповіді юристів (5)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня!

    Ви можете пояснити, з чим пов'язане Ваше питання або який його прикладний характер?

    З повагою, адвокат Айвазян.

    • Алекс Клієнт 4 місяці тому

      Доброго дня! Така ситуація: до ТЦК було подано дві заяви, заяви прийняли, але в визначені зу про звернення громадян строки мені не надали відповідь на мої звернення, відповідали що заяви можуть розглядати 15/30/45 днів, але я їм процитував ст.20 Закону, де вказано що "Якщо в місячний термін вирішити порушені у зверненні питання неможливо, керівник відповідного органу, підприємства, установи, організації або його заступник встановлюють необхідний термін для його розгляду, про що повідомляється особі, яка подала звернення.", мені не повідомляли що відповіді на мої заяви не можливо вирішити в місячний строк, тому строки надання відповіді завершились. Тим самим було порушено ст. 40 Конституції України, ст. 20 ЗУ Про звернення громадян, окремі пункти постанови Про ТЦК та СП, ст. 212/3 КУПаП за який передбачено "штраф на посадових осіб від двадцяти п’яти до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.". Але, мені потрібно з'ясувати, якщо тцк та сп є суб'єктами адміністративних послуг, то на них поширюється і ст. 166/27 КУПаП, штраф за порушення якої вже від 200 до 400 неоподаткованих мінімумів доходів громадян.

      • Айвазян Юрий Климентьевич

        ТЦК є одним з підрозділів МОУ, і тому вони підпорядковуються не тільки Закону України "Про зверненню громадян", але і Статуту внутрішньої служби, ЗУ "Про військовий обов'язок і військову службу", Наказам МОУ тощо.

        Бездіяльність ТЦК Ви можете оскаржити до ТЦК більш високого рівня, або до адмінистративного суду.

    Алекс Клієнт 4 місяці тому

    Дякую! Чи можу я викликати поліцію і в присутності поліції повідомити керівнику тцк які норми конституції, законів україни, постанови про тцк та сп були порушені, та скласти на керівника адміністративний протокол ?

    • Айвазян Юрий Климентьевич

      Звичайно можете, це Ваше право.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України