Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Армія і мобілізація, 23 грудня 2023, питання №99191

Отсрочка по инвалидности отца

Здравствуйте. У меня отец инвалид второй группы. Также мама третьей группы и сестра второй группы инвалидности. Сейчас у меня есть отсрочка . В связи с законом 9342 я один кормилец в семье. Больше сестер и братьев родных нету. Подскажите пожалуйста. У меня отсрочка сохраниться или нет.? Или нужно идти военкомат и подтверждать что я один в семье , который содержит трех инвалидом.

Відповіді юристів (4)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Олександре!

    На який час Вам була надана відстрочка? У Вас є відповідний запис у військово-обліковому документі або довідка від ТЦК?

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю Вас.

    У Вас повинна зберегтися відстрочка від мобілізації, втім точно зараз про це ніхто не скаже. Тексту можливого законопроєкту зараз немає.

    Успіхів. Всього доброго Вам. З повагою.

    Дерій Владислав Олегович

    Доброго дня!

    При Ваших умовах - Ви маєте право на відстрочку! Поки ніяких змін в законодавстві не відбулося.

    Згідно абзацу 11 частини 1 статті 23 ЗУ "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію" не підлягають призову на військову службу під час мобілізації військовозобов’язані, які мають дружину (чоловіка) із числа осіб з інвалідністю та/або одного із своїх батьків чи батьків дружини (чоловіка) із числа осіб з інвалідністю I чи II групи за умови, що такі особи з інвалідністю не мають інших працездатних осіб, зобов’язаних відповідно до закону їх утримувати.

    Тому Ви маєте право на відстрочку, адже інші особи, які зобов’язані утримувати Вашого батька є непрацездатними.

    Непрацездатні громадяни - пенсіонери або особи з інвалідністю, або особи, які мають право на пенсію у зв’язку з втратою годувальника відповідно до закону.

    З повагою, юрист Дерій В.О.!

    Адвокат Евгений Александрович
    Адвокат Евгений Александрович 4 місяці тому

    Адвокат, м. Київ, 30 років досвіду

    Добрий день!

    Для проведення повної і об"єктивної консультації, треба ознайомитися з документами.

    Всього доброго!

Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України