Задайте питання юристу

835 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Військове право, 24 грудня 2023, питання №99204 400₴

Тянуть время по медицине

Спасибо за оказанную юридическую помощь! Приятно как вы оперативно реагируете. Хочется уже все варианты просмотреть с вашей помощью, чтобы всё шло правильно и по закону. Прилагаю мой результат мрт. Возможно ли по нему отсрочить свои выходы на боевые позиции. На днях сделал мрт, потому что ощутил защемление седалищного нерва с болями в пояснице. По мрт мне дали отсрочку на пять дней, которые сегодня закончились.

Відповіді юристів (2)

    Кирда Вячеслав Володимирович
    100%

    Вітаю Вас ще раз!

    Ви маєте явні та виражені проблеми з попереково-крижовим відділом, але давати якусь достовірну позицію з точки зору медицини можуть тільки лікарі. Зі своєї сторони (з набутого досвіду) зазначу. що сам по собі висновок МРТ не є медичним документом і потребує подальшого обстеження профільним лікарем. Профільним у Вашій ситуації є невпропатолог (невролог), оскільки Ви має больовий неврологічний синдром.

    Тому як варіант, можливо подати рапорт про направлення на обстеження та лікування до невпропатолога за межі розташування військової частини.

    Очевидно, що за 5 діб проблема явно нікуди не дінеться, а тому можливо і варто спробувати подати рапорт про лікування саме за межами Вашої в/ч. Направлення до закладу охорони здоров'я надало б Вам можливість виграти 5-10 календарних днів. Втім немає гарантій, що це може спрацювати. Але пробувати варто.

    Також може спробувати подати рапорт про направлення на ВЛК для визначення ступеня придатності з урахування даного висновку МРТ. Це також допомогло б у виграші часу.

    Загалом варіанти є, треба пробувати. Зразки документів готовий Вам надати,

    Успіхів. Всього доброго Вам. З повагою.

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Давиде!

    Єдиний варіант для Вас щодо затягування часу з приводу стану здоров'я - це звернення до медчастини.

    Вам потрібно звернутись до неї зі скаргами на поганий стан здоров'я і просити направити на додаткове обстеження і лікування з приводу Вашої хвороби, оскільки попередні рекомендації лікаря не принесли Вам значного полегшення. Іншого варіанта в Вас не має. Також Ви можете написати рапорт на ім'я командира з проханням направити Вас на повторну ВЛК для визначення ступеня Вашої придатності до військової служби у зв'язку зі змінами у стані здоров'я. Якщо медчастина надасть відповідні рекомендації, то Вас, скорше за все, направлять у лікарню на обстеження, що дасть Вам можливість на деякий час не брати участь у бойових завданнях.

    Проте, Ви повинні розуміти, що командир частини має право розглядати рапорт на звільнення максимум 45 днів і Ви, навряд чи, зможете перебувати у лікарні такий великий строк зі своїм діагнозом.

    З повагою, адвокат Айвазян!


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України