Задайте питання юристу

835 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Армія і мобілізація, 25 грудня 2023, питання №99252

Відстрочка від мобілізації

Доброго дня. Підскажіть будь-ласка, в чоловіка є відстрочка по навчанню до липня 2024. Е довідка про відстрочку, видана ТЦК.В разі прийняття нового законопроєкту про мобілізацію, чи буде скасована ця відстрочка?

Відповіді юристів (5)

    Дерій Владислав Олегович

    Доброго дня!

    В Раді зареєстровано 3 законопроекти про зміни до ЗУ "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію" 9672 та 9672-2 та 9672-3. Можливо з'являться ще й інші, тому важко передбачити в якому остаточному виді буде виглядати підстава для відстрочки.

    Якщо чоловік оформив відстрочку, вона зафіксована на спеціальному обліку ТЦК, та він отримав відповідну відмітку у військово-обліковому документів з терміном дії - його не мають права мобілізувати, адже закони та інші нормативно-правові акти не мають зворотної дії в часі ( стаття 58 Конституції України ), а органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов`язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України (ст. 19 Конституції України ).

    З повагою, юрист Дерій В.О.!

    • Ірина Клієнт 4 місяці тому

      Дякую. Так, відстрочка оформлена згідно правил!

      • Дерій Владислав Олегович

        Будь ласка! Радий був допомогти!

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю.

    Відстрочка повинна діяти до закінчення строку дії.

    Успіхів. Всього доброго Вам. З повагою.

    Ірина Клієнт 4 місяці тому

    Дуже дякую!!!


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України