Задайте питання юристу

835 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Армія і мобілізація, 26 грудня 2023, питання №99267

3 группа инвалидности успеет выехать до 31.12? До принятие нового закона.

Добрый вечер! 3 группа инвалидности успеет выехать за границу до 31.12.23 , выпустят на границе? до вступления в силу закона про мобилизацию, который сейчас подали на рассмотрения? Или его успею принять до 31.12.23? Какая процедура?
Спасибо!

Відповіді юристів (5)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Артуре!

    Думає, що виїхати точно встигнете. До внесення змін у Правила перетину кордону ще є достатньо часу.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Дерій Владислав Олегович

    Доброго дня!

    Прийняття змін до закону не швидкий процес. Проходження законодавчих ініціатив у парламенті відбувається за встановленою процедурою, яка включає їх розгляд в комітетах, надання на ознайомлення народним депутатам, а також винесення на розгляд на пленарному засіданні Ради. Відповідні етапи відбуваються у визначені Регламентом терміни. Згідно з Регламентом, приблизні терміни ухвалення законопроєкту становлять близько 80 днів.

    Проте Правила перетину кордону регулюються постановою Кабінету Міністрів України від 27.01.1995 № 57. Якщо КБУ прийме рішення про зміну правил, то постанова набире чинності після її опублікування.

    З повагою, юрист Дерій В.О.!

    • Артур Клієнт 4 місяці тому

      Доброе утро! КМУ может принять и за один день?

      • Дерій Владислав Олегович

        За один день навряд чи. КМУ не публікує проекти постанов, на відміну від законопроектів ВРУ. Тому не відомо, чи взагалі на розгляді у них є проекти змін правил перетину кордону.

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю.

    Так, якщо маєте бажання, спробуйте виїхати. Наразі Вас повинні пропустити за кордон з 3 групою інвалідності..

    Успіхів. Всього доброго Вам. З повагою.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України