Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Кримінальне право, 26 грудня 2023, питання №99268

відкрили два кримінальні провадження по різним правопорушенням : потрібна допомога

Мені потрібна допомога. На мене відкрили два кримінальні провадження по різним правопорушенням (ч. 4 ст 185 та ч. 3 ст 309 КК України). Слідчий довго збирав та готував всі свої документи, шоб подати їх в суд. Потім він подав мене набрав помічник судді сказав дату на коли назначили (але сьогодні я перепровірив то це я помилився) ну і всьогодні до мене до дому прийшов дільничий чи слідчий. Повідомив мені через мою маму шо він має зі мною погвоорити і що мені назначений суд на 28 грудня (декілька днів залишилось) і він хоче шоб я прийшов до них у відділок поліції сьогодні (26.12) шоб про шось. Я взагалі не поняв про що і чому він мені про суд повідомив, при чому за пару днів до самого засідання,

Відповіді юристів (7)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Дмитре!

    Вам потрібен адвокат саме з Вашого міста. Без нього Ви навряд чи зможете самостійно захистити себе..

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Дима Клієнт 4 місяці тому

    то, а що мени робити з тми шо мене з полицию викликають зрануку. проигнорувати? и тим часом шукати адвоката? я дивився поки шо хочу звернутися в https://legalaid.gov.ua/ чи нема сенсу сюди звертатися?

    • Айвазян Юрий Климентьевич

      Адвоката не траба шукати тижнями. Це можна зробити за один день.

    Дима Клієнт 4 місяці тому

    ну, я не знаю нияких адвокатив з совго миста, а взяти першого кого знайду десь не можу, бо вдруг попадеться якийсь мало досвидченйи адвокат, чи навпаки. так шо, то чи варто звернутися в центр "Безоплатна правнича допомога"?

    • Айвазян Юрий Климентьевич

      Можете зробити і так.

    Босак Назар Орестович
    Босак Назар Орестович 4 місяці тому

    Юрист, м. Львів, 8 років досвіду

    Доброго вечора. Вам потрібно якомога швидше знайти адвоката. Погано те, що у Вас чомусь досі немає адвоката. Досвідчений адвокат Вам потрібний

    Попросіть адвоката разом відвідати відділ поліції чи інший підрозділ, куди Вас запросив дільничний, який приходив до Вас додому. Там Ви маєте узгодити ряд питань.

    Слідчий на цей раз багато готувався до передання справи до суду. В суді Вам буде важко захиститись. Є реальна небезпека засудження Вас. В санкціях частин двох статтей Кримінального кодексу України, які Вам інкримінують, передбачено покарання лише у вигляді позбавлення волі на терміни в цілий ряд років.

    За частиною четвертою статті 185 Кримінального кодексу України, крадіжка, вчинена у великих розмірах чи в умовах воєнного або надзвичайного стану, - карається позбавленням волі на строк від п'яти до восьми років. У великих розмірах визнається таке кримінальне правопорушення, що вчинене однією особою чи групою осіб на суму, яка в двісті п’ятдесят і більше разів перевищує неоподатковуваний мінімум доходів громадян на момент вчинення кримінального правопорушення.

    Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту, вчинені із залученням неповнолітнього, а також якщо предметом таких дій були наркотичні засоби, психотропні речовини або їх аналоги в особливо великих розмірах, - караються позбавленням волі на строк від п'яти до восьми років (ч. 3 статті 309 кримінального кодексу).

    Вам потрібно подбати про виклик до суду на прохання Вашої сторони свідків, які би успішно посвідчили на Вашу користь. Якщо кілька осіб нададуть в суді показання на Вашу користь та заявлять, що Ви злочини насправді не вчиняєте, то хід справи суттєво зміниться на Вашу користь. Стороні захисту потрібно довести в суді, що аргументи сторони обвинувачення є непереконливими та насправді немає прямих доказів на користь Вашої вини. У випадку фабрикування доказів на користь Вашої вини сторона захисту має активно розкритиковувати такі дії та протестувати проти прийняття до уваги таких "доказів" судом.

    Босак Назар Орестович
    Босак Назар Орестович 4 місяці тому

    Юрист, м. Львів, 8 років досвіду

    Якщо з Вашого боку були б зроблені багато дій для успішного налагодження Вашого захисту від такого обвинувачення, то Вас би не засудили. Але потрібно постаратись зробити все необхідне. Якщо Ви ще здобуваєте професійну освіту і не працюєте, то Вам потрібно працювати на роботі та заробляти гроші, щоб мати кошти і на платну правову допомогу, зокрема адвокатську. Ваш адвокат має переговорити з Вашою матір'ю та дільничним, який приходив до Вас додому.

    Вам краще далі трохи задавати питання на інтернет-порталах надання безоплатної правничої допомоги та в бюро безоплатної юридичної допомоги про цей випадок, бо тут Вам можуть безкоштовно допомогти.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України