Задайте питання юристу

835 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Армія і мобілізація, 01 січня 2024, питання №99568

Исключение с военного учета и возможные последствия неявки

Здравствуйте, я исключен с военного учёта, и работаю официально. Всегда ношу с собой нот. Копию документа, который подтверждает исключение с военного учёта по влк, и у меня вот вопрос. Если мне все же выпишут повестку, несмотря ни на что, или придет официально повестка на работу - что в таком случае делать? Могу ли я уволиться, если повестка придет на работу, и что будет если я не появлюсь по повестке на улице, или на работе, когда исключен с В/О?

Відповіді юристів (11)

    Богун Сергій Павлович

    Якщо Ви отримаєте повістку особисто в руки і не з'явитеся за викликом до ТЦК та СП - максимум буде адміністративна відповідальність у вигляді штрафу.

    • Святослав Клієнт 4 місяці тому

      А если у меня исключение с военного учёта по здоровью, все равно мне будет штраф? Я не могу его обжаловать? Все равно надо приходить

      • Богун Сергій Павлович

        Якщо будуть підстави - Ви маєте право оскаржити штраф. Наприклад Ви визнані непридатним з виключенням з військового обліку, а Вам вручили повістку. Що стосується порядку накладення - рішення приймається ТЦКСП.

        • Святослав Клієнт 4 місяці тому

          Как мне обжаловать повестку, если я исключен? В судебном порядке или как

          • Богун Сергій Павлович

            Оскарження вручення повістки не передбачено. У разі безпідставного вручення вона підлягає аналюванню.

            • Святослав Клієнт 4 місяці тому

              У разі безпідставного вручення вона підлягає аналюванню. Это как вообще?

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Святославе!

    Оскільки Ви виключені з військового обліку за непридатністю у зв'язку зі станом здоров'я Вам не мають права вручати повістку, так як Ви більше не є військовозобов'язанним та не маєте жодного відношення до ТЦК та проходження ВЛК.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    • Святослав Клієнт 4 місяці тому

      А если всё таки придёт на работу - какие мои действия? Или на улице проигнорируют документ, и всё же вручат?

      • Айвазян Юрий Климентьевич

        Можете сміливо ігнорувати, попередивши про це роботодавця та надавши йому документальній доказ того, що Ви не є військовозобов'язаним.

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю.

    Вам не мають права вручати повістку. Якщо вона Вам прийде - Ви маєте повне право її ігнорувати, оскільки є невійськовозобов'язаним та на Вас не поширюються норми профільного законодавства. Якщо прийде на роботу, отримати повістку (розпорядження), та направте поштовим зв'язком відповідний пакет документів до ТЦК. На вулиці можете просто відмовлятися.

    Успіхів. Всього доброго Вам. З повагою.

    Адвокат Евгений Александрович
    Адвокат Евгений Александрович 4 місяці тому

    Адвокат, м. Київ, 30 років досвіду

    Доброго дня.

    ТАК, ЯКЩО ВИ НЕПРИДАТНИЙ ДО ВІЙСЬКОВОЇ СЛУЖБИ З ВИКЛЮЧЕННЯМ З ВІЙСЬКОВОГО ОБЛІКУ, Є НЕВІЙСЬКОВОЗОБОВ'ЯЗАНИМ.

    ЗАКОН УКРАЇНИ

    Про військовий обов'язок і військову службу

    (Відомості Верховної Ради України (ВВР), 1992, № 27, ст.385):

    https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/2232-12#Text

    "Стаття 37. Взяття на військовий облік, зняття та виключення з нього... 6. Виключенню з військового обліку у відповідних районних (міських) територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки (військовозобов'язаних та резервістів Служби безпеки України - у Центральному управлінні або регіональних органах Служби безпеки України, військовозобов'язаних та резервістів Служби зовнішньої розвідки України - у відповідному підрозділі Служби зовнішньої розвідки України) підлягають громадяни України, які:...3) визнані військово-лікарськими комісіями непридатними до військової служби з виключенням з військового обліку;...".

    Всього доброго!


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України