Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Військове право, 03 січня 2024, питання №99598

ВОС, код, категорія обліку

Вітаю, маю "білий квиток" (амбліопія на одне око 0.1, інше 1.0) з 18 років, не служив, найменування ВОС: "без військової підготовки, обмежено придатний у військовий час", № ВОС 999, код 000-А, категорія обліку - 2, група обліку НПО, склад - рядовий.

Наскільки я розумію, у разі мобілізації і проходження влк комісія має встановити мою придатність до зазначеного ВОС та коду 000-А. Підкажіть яка посада може бути призначена, і що саме ці коди означають по факту - 000 — без будь-якої посади? 999 — обмежено придатний до служби в армії, але не має вишколу (якщо щось змінилось, виправте). Вища освіта є, але вона не військова. Дякую

Відповіді юристів (2)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Ігоре!

    Вашу ВОС в кінцевому варіанті визначає ТЦК, залежно від висновку військово-лікарської комісії. За потреби Вас можуть направити на навчання і призначать нову ВОС.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Дерій Владислав Олегович

    Вітаю Вас!

    Найбільше значення має те, що написано у військовому документі. А далі – за рішенням командира у військовій частині, куди людину скерують. Єдине, коли відділу потрібен фахівець певної спеціальності, а його немає, можуть відправити на курси, щоб здобути новий фах і відповідно ВОС.

    Якщо людина взагалі без військово-облікової спеціальності, після проходження ВЛК її відправляють у навчальні центри, де вчать того, що на той момент найбільше потрібно.

    Щоб Вас не мобілізували Ви повинні мати право на відстрочку від призову на військову службу під час мобілізації з підстав, визначених у статті 23 Закону України “Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію”.

    З повагою, юрист Дерій В.О.!


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України