Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Військове право, 05 січня 2024, питання №99672

Проходження ВЛК, отримання відстрочки

Вітаю! В мене комплексне питання, передісторія така:
Нещодавно мені виповнилось 27, роботодавець запросив актуальні військово-облікові документи (як потім я дізнався, то можна було і не надавати, тобто за це не звільняли би) і я звернувся в РТЦК для уточнення даних і оформлення тимчасового посвідчення військовозобов'язаного (до цього службу не проходив, була відстрочка у зв'язку з навчанням).

В самому РТКЦ мене почали проводити по ВЛК, фактично більшість лікарів пройшов за 15 хв, це все "для галочки" проходиться, скаржився на плоскостопість, проігноровано, написали, що здоровий. Також є проблеми з серцем і гіпертонією, про що я сказав, дали направленння в інше місто (сказала, що в нас в місті некомпетентні кардіологи), також видали купу направлень на аналізи (вони для галочки робляться). Щодо такої некоректної ВЛК я писав скарги на МінОб та МОЗ, але вони нічого не відповіли (вже більше 30 днів пройшло).

Звичайно, перед відправкою мене на здачу аналізів мені в ТЦК видали повістку, фактично підробка, підпис коменданта роздрукований разом з текстом на принтері, печатки половини немає і тд. І я не приходив по ній на вказану в ній дату. І нещодавно мені позвонила дільнича з поліції з інформацією про те, що я по цій "повістці" не прийшов і запросила для надання роз'яснень в відділок. В самій тел розмові не було мені роз'яснено, належного виклику не було. Після того через тиждень-півтора приходила ніби-то ця ж поліцейська додому, але двері не відчиняв і не спілкувався. Та і наскільки зрозуміло, то справа ніяка не відкривалась.

Ще також, тиждень тому я звертався в лікарню, оскільки маю проблеми по урології через які мені доведеться робити операцію і це також впливає на результат ВЛК.

Хотів би зрозуміти, який має бути правильний алгоритм дій в такій ситуації, проходити ВЛК чи ні і якщо так, то як це максимально грамотно зробити і отримати відстрочку або непридатність?

Відповіді юристів (7)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Андрію!

    Щодо Вашої незгоди з висновком та процедурою ВЛК, то в даному випадку потрібно оскаржувати висновок ВЛК до вищестоячої ВЛК.

    Щодо повістки, то яку повістку Вам видали? Це було мобілізаційне розпорядження?

    З повагою, адвокат Айвазян.

    • Андрій Клієнт 4 місяці тому

      це не було моб розпорядження, просто повістка а-ля "пропонуємо прийти"

    Богун Сергій Павлович

    Проведення операції буде поважною причиною не прибуття до ТЦКСП. Після проведення операції можете вимагати повторного проведення ВЛК. Діюче рішення ВЛК Ви маєте право оскаржити в установленому законодавством порядку.

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю, Андрію!

    У Вашій ситуації потрібно розбиратися комплексно. Чи маєте Ви довідку ВЛК? Вам видавали мобілізаційне розпорядження.

    Готовий проконсультувати Вас!

    • Андрій Клієнт 4 місяці тому

      Довідки ВЛК ще не було, оскільки процедура до кінця не пройдена, моб розпорядження не було

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Андрію!

    Зрозуміло!

    За будь-яких умов потрібно розбиратися. У формі смс тут складно надати практичні та предметні поради.

    Адвокат Евгений Александрович
    Адвокат Евгений Александрович 4 місяці тому

    Адвокат, м. Київ, 30 років досвіду

    Добрий день!

    Для проведення повної і об"єктивної консультації, треба ознайомитися з документами.

    Всього доброго!


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України