Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Цивільне право, 08 січня 2024, питання №99783

Собака нападає на людей

Доброго дня, мене звати Ірина, живу в котеджному містечку в одному з сусідніх будинків живе Алабай, господар виїхав за кордон, собака сама по собі гуляє , вже декілька разів накинулась на людей і покусала мою собаку, викликали поліцію, писали заяву, але нічого не змінилося, алабай гуляє далі і продовжує нападати, який є вихід з цієї ситуації , дякую

Відповіді юристів (1)

    Босак Назар Орестович
    Босак Назар Орестович 4 місяці тому

    Юрист, м. Львів, 8 років досвіду

    Доброго вечора. Ви можете звернутись до поліції з проханням притягнути власника собаки до адміністративної відповідальності за статтею 89 Кодексу України про адміністративні правопорушення "Жорстоке поводження з тваринами". Жорстоке поводження з тваринами - знущання над тваринами, у тому числі безпритульними, що спричинило їх мучення, завдало їм фізичного болю, страждань, але не призвело до тілесних ушкоджень, каліцтва чи загибелі, залишення тварин напризволяще, а також інші порушення правил утримання та поводження з тваринами - тягнуть за собою накладення штрафу від двохсот до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією тварини, якщо перебування тварини у власника становить загрозу для її життя або здоров’я.

    Протоколи про цей адмінделікт мають право скрадати уповноважені на те поліцейські. Після того справи про це адмінправопорушення розглядають районні тощо суди чи поліція.

    Це питання також врегульовано рішенням міської ради Києва "Про врегулювання питань утримання та поводження з собаками та котами в м. Києві".


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України