Задайте питання юристу

835 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Кримінальне право, 08 січня 2024, питання №99792

Чи впливає на Умовно достроковий вихід не сплачена сума компенсації суду якщо виконавче провадження знаходиться в закритому стані?

Доброго дня.Мене звуть Марія.Мій хлопець був засуджений у 2021 році по ст.186 ч.2 та судом було призначено 4 роки позбавлення волі. Їх було двоє обвинувачених у цьому злочині,але його "другу" дали умовний термін який вже закінчився.Тепер підійшов час спробувати вийти йому достроково,але у вироку суду прописано :" Стягнути солідарно з ОСОБА_8 та ОСОБА_11 на користь держави судові витрати на залучення експерта для проведення судової товарознавчої експертизи № 1063-20 від 30.07.2020 року в розмірі 2615 (дві тисячі шістсот п`ятнадцять) гривень 04 (чотири) копійки."
Разом з тим 01.06.2022 було відкрито виконавче провадження ,через клопотання суду на суму яка вказана у вироку в повному обсязі і через деякий час його закрили. За словами виконавця,це тому що не змогли знайти особу на яку порушено це виконавче провадження.Людина відбуває покарання ,але вона там працює.
В мене є два питання:
1.Чи може вище викладене вплинути на рішення суду про достроковий вихід з місця позбавлення волі?
2.Чи була можливість у виконавця офіційно передати це провадження до установи,де людина відбуває покарання для сплати цього провадження?

Відповіді юристів (1)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Марія!

    Для УДО важливі інші чинники і невиплата ком пенсації на це не впливає..

    З повагою, адвокат Айвазян.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України