Задайте питання юристу

835 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Сімейне право, 08 січня 2024, питання №99793 300₴

Виплати породіллі , яка знаходиться за кордоном

Доброго дня. Мене звати Катерина, я проживаю за кордоном і на разі вагітна, народжувати планую також тут.
Цікавить консультація спеціаліста по питанню виплат породіллі від держави в моїй ситуації.
Мій контактний телефон +201022870609
Вайбер, телеграм

Відповіді юристів (1)

    Айвазян Юрий Климентьевич
    100%

    Доброго дня, Катерина!

    Згідно роз'яснень Департаменту соціальної політики КМДА:

    Для отримання державної допомоги при народженні дитини за кордоном, один із батьків може поштою надіслати заяву та необхідні документи до органу соціального захисту населення за місцем проживання. Відповідні зміни затверджені Постановою Кабінету Міністрів України № 340 і діють у період воєнного стану. Про це інформує Департамент соціальної політики КМДА.

    Як роз’яснює Департамент, батьки, чиїм зареєстрованим місцем проживання є Київ, мають надіслати документи на поштову адресу свого районного управління праці та соціального захисту населення.

    Документи, що засвідчують народження дитини, видають українські консульства або дипломатичні установи (посольства) у країні народження дитини. Щоб ці документи легалізувати, потрібно зробити офіційний переклад українською мовою, завірений консульською печаткою.

    Відповідно до Порядку призначення і виплати державної допомоги сім'ям з дітьми, затвердженого постановою Кабінету Міністрів, допомога при народженні дитини надається одному з батьків дитини, опікуну, які постійно проживають разом з дитиною, з метою створення належних умов для її повноцінного утримання та виховання.

    Для призначення допомоги при народженні дитини за умови пред’явлення паспорта або іншого документа, що посвідчує особу, подається:

    1) заява одного з батьків (опікуна), з яким постійно проживає дитина, що складається за формою, затвердженою Мінсоцполітики;

    2) копія свідоцтва про народження дитини (з пред’явленням оригіналу).

    Допомога при народженні дитини надається у розмірі 41280 гривень. Виплата допомоги здійснюється одноразово в сумі 10320 гривень, решта суми допомоги виплачується протягом наступних 36 місяців рівними частинами.

    Державна допомога сім’ям з дітьми виплачується щомісяця за вибором: або через «Укрпошту» за місцем проживання, або шляхом перерахування коштів на особовий рахунок, відкритий в установі уповноваженого банку.

    Допомога при народженні дитини призначається за умови, що звернення за її призначенням надійшло не пізніше ніж через 12 календарних місяців після народження дитини.

    https://kyivcity.gov.ua/news/ditina_narodilasya_za...

    З повагою, адвокат Айвазян.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України