Задайте питання юристу

835 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Права людини, 10 січня 2024, питання №99896

ПЕНСІЯ ЗА ВИСЛУГУ РОКІВ ПЕДАГОГІЧНИМ ПРАЦІВНИКАМ

Доброго дня! Прошу надати консультацію з наступного питання:
Дружина (1970 року народження) - педагогічний працівник. 01 березня 2018 року їй було призначено пенсію за інвалідністю ІІІ групи на період до 01 березня 2023 року (на той момент її стаж становив 30 років і 5 місяців). Дружина продовжувала працювати до 20 грудня 2020 року( до моменту ліквідації закладу освіти).з 21 січня 2022 року по 27 листопада 2022 року перебувала на обліку у Центрі зайнятості. 13 січня 2023 року звернулася до установи Пенсійного фонду із заявою про перехід з пенсії за інвалідністю на пенсію за вислугу років як педагогічний працівник. На момент звернення іі стаж становив 35 років 0 місяців 5 днів).
Поясніть будь ласка, як в даному випадку нараховується пенсія? Справа в тому, що в установі Пенсійного фонду застосували показник середньої зарплати за 2016, 2017 роки (тобто той, за яким розраховувалася пенсія по інвалідності). Але ж з моменту призначення пенсії по інвалідності людина прордовжувала працювати іздобула більше ніж 24 місяці стажу. То чи застосовується в даному випадку правило, що ніби пенсія призначається вперше ( і повинен застосовуватисяпоказник середньої зарплати за 3 роки, що передують рокові звернення за пенсією( тобто за 2020, 2021, 2022 роки).?
Дякую за відповідь.

Відповіді юристів (2)

    Богун Сергій Павлович

    Питання достатньо складне і потребує детального вивчення. Вам краще звернутися з офіційним запитом до органів ПФУ.

    • Володимир Клієнт 3 місяці тому

      Дякую, звертався... відмовились розглядати питання (мотивуючи тим, що у них помилки бути не може)...

      Тому і звертаюсь за роз'ясненням пунктів та статей чинного законодавства...


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України