Клієнти мають самостійно розподілити оплачені гроші між юристами. Платформа не сплачує юристам зарплатню за консультації

Вітаю Вас, шановні клієнти та колеги-юристи! У даній статті-роздумі, з дотриманням Правил Платформи ЮРИСТИ.UA, хочу відверто та суб"єктивно розглянути питання оплати консультацій на Платформі та розподілу коштів між юристами, які надають відповідні консультації. Забіжу наперед - оплату і розподіл здійснює замовник Консультації (людина, яка ставить питання). Часто виконуючи перше, але не розподіляючи гроші між юристами.

Зі звернень клієнтів, коментарів та відгуків, маю констатувати, що на превеликий жаль, на сайті побутує практика, відповідно до якої замовники консультацій, оплачуючи відповідну консультацію за допомогою сервісу оплати, запропонованого сайтом - вважають свій обов"язок по оплаті консультацій виконаним у повному обсязі... не здогадуючись, що таким чином вони оплатили гроші сайту, але не розподілили гроші між фактичними надавачами Консультацій - юристами.

Але це не так. Адже юристи ресурсу - не є штаними працівниками платформи ЮРИСТИ.UA та не пов"язані іншими зобов"язуючими платформу договірними відносинами щодо оплати консультацій.

Гроші за консультації має розподіляти за допомогою відповідного сервісу сайту - саме людина, яка є замовником консультації та оплатила її своїми грошима. В іншому випадку гроші висять не розподілені та не дістаються жодному з авторів наданих консультацій.

Врешті-решт маємо ситуацію, коли консультацій місяцями (а може й роками) висять нерозподілені клієнтами. Можу помилятися, але активне консультування протягом липня - жовтня 2023 року наводять на такі висновки.

Відповідно до Правил Платформи, юристи не мають право агітувати чи закликати клієнтів звернутися до них чи визнати їх консультацію кращою у своїх консультаціях та відповідях, що в тому числі заважає надавати роз"яснення клієнтам щодо реалізації не завжди зрозумілого та не досить інформативного в цій частині функціоналу сайту щодо розподілу грошей, вже сплачених за консультацію через систему оплати.

Зважаючи на наведене, юристи на платформі фактично "дарують свої консультації" (як правило власний інтелектуальний доробок та знання й досвід практичної роботи, часто ексклюзивні) за дарма...

За моїм особистим суб"єктивним спостереженням - від 50 до 70 % консультацій залишаються не оплаченими (тобто замовники консультацій виконують свої зобов"язання перед платформою, А НЕ ПЕРЕД ОСОБАМИ, ЩО НАДАЮТЬ КОНСУЛЬТАЦІЇ, адже не розподіляють кошти юристам і вони фактично "висять в повітрі" (в системі платежів, якою користується платформа), будучи місяцями не розподіленими).

ТОМУ, якщо Вам сподобалася консультація когось із фахівців, які присутні на платформі ЮРИСТИ.UA - розподіліть кошти між 1 або кількома юристами, на власний розсуд. Пам"ятайте - передумати не можна. Ви розподіляєте кошти лише ОДИН РАЗ.

Нам (юристам) буде дуже приємно, що наш час, знання і досвід, вкладені у відповідь Вам - пройшли не дарма... Як Ви розумієте, фахівці з досвідом у галузі права 10-15-20-30 років прийшли на сайт не "потренуватися" і не "показати себе" чи "самоствердитись", а крім реалізації завдань професії правника по допомозі людям, ще й з об"єктивно "меркантильних розрахунків" - тобто отримати прибуток у формі оплати консультацій (капіталізації та реалізації свого інтелектуального доробку, знань, умінь, навичок, досвіду, знайомств та соціальних зв"язків, тощо).

Зі свого боку, залишаю собі право, у разі визнання кращою консультації іншого фахівця, а так само відсутності позитивної оцінки моєї консультації навіть лайком (вподобайкою) / відгуком - реалізовувати функціонал платформи щодо видалення такої Консультації. В такому випадку оцінюю консультацію як не затребувану. Всеодно ж така консультація не була оцінена / помічена клієнтом, тож не вбачаю в цьому великих незручностей для Вас.

При наданні консультацій, мною використовується не бездумний копіпаст з інших безкоштовних ресурсів чи за допомогою індексованих статей у пошуковій системі GOOGLE із розрахунку та логіки: "хто перший відповість - тому клієнт і оплатить консультацію", а детальне й неквапливе пропрацювання:

  • Чинного законодавства (з перевіркою чинності кожного нормативного акту та цитованої статті);
  • Реалізації положень законодавства органами виконавчої влади та місцевого самоврядування на практиці;
  • Правозастосовчої практики судів України та Верховного Суду;
  • Можливість застосування практики та рішень Європейського суду з прав людини та міжнародного права;
  • Іноді також - неформального спілкування з посадовоми особами органів державної влади та місцевого самоврядування щодо їх бачення Ваших ситуацій - з метою прогнозування можливого розвитку подій або сприяння у вирішенні Вашої проблеми (!!! лише в рамках чинного законодавства).

!!! У моїх відповідях Ви не знайдете посилання на нечинні нормативно-правові акти (Закони, Постанови Кабінету Міністрів, накази міністерств і відомств) чи посилання на неактуальні редакції.

Саме тому мої консультації, як здається моїм клієнтам, актуальні та проходять перевірку практикою їх застосування органами державної влади, в тому числі судами України.

Зі свого боку мої очікування від Вас справедливо базуються на демонстрації поваги до виконаної мною роботи, яка висловлюється шляхом визнання моєї консультації кращою, за допомогою функцій сайту,- тобто розподіл коштів на мою користь.... або ж хоча б слів вдячності, позитивного відгуку, лайку (вподобайки) під консультацією, що впливає на статистику акаунта, репутацію юриста на платформі та попередню оцінку потенційних клієнтів під час звернення до фахівця на платформі ЮРИСТИ.UA.

Давайте разом зробимо нашу співпрацю на платформі приємною, взаємовигідною, порядною, відвертою та ефективною!

З повагою, Ваш юрист Ярослав Турчин


Рейтинг: 4.8 - 6 голосов

Автор статьи


Турчин Ярослав Александрович

Юрист, г. Харьков

Возраст: 36 лет 15 лет опыта На проекте 2 года
Всего консультаций: 820 Платных консультаций: 705

Гражданское право, Трудовое право, Семейное право, Недвижимо...

63 отзывов

Комментарии

Администрация проекта Администрация проекта
Дякую за пост. Адміністрація проєкту розуміє ваше обурення і постарається поліпшити ситуацію. Що ми збираємося зробити:Зробити кнопку вибору кращої відповіді більш видною.Створити сторінку з інструкцією для чого і як розподіляти кошти між юристами.Прискорити процес розподілу коштів адміністрацією.Наразі найпізніше нерозподілене питання 16 червня, тому "(а може й роками)" перебільшення, але це погано, і ми постараємось до кінця року зробити так, щоб розрив не перевищував 1 місяць.Якщо у кого-небудь є пропозиції щодо поліпшення цієї ситуації або проєкту загалом - просимо писати в тікети.
4