Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Медицинское право, 11 января 2024, вопрос №100003

Що робити, якщо чоловіку затягують походження ВЛК?

Вітаю! Мій чоловік військовослужбовець, в серпні місяці 2023 р, йому зробили операцію, гража в шийному позвоночнику, та встановлення імпланта! Після реабілітації, його направили в ппд, але підрозділ затягує с ВЛК, мотивіруючі це тим що : треба почекати черга, військово-лікарська комісія не працює в святкові дні, та багато інших виправдовуваня... Що треба робити в такому випадку, щоб пришвидшити процес?

Ответы юристов (4)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Юлія!

    Потрібно писати рапорт на командира частини про направлення на ВЛК у зв'язку з істотними змінами в стані здоров'я та необхідністю встановлення ступеня придатності до проходження військової служби після операції та реабілітаційного періода.

    З повагою адвокат Айвазян.

    Богун Сергій Павлович

    Згідно законодавства чоловік має право подати скаргу на дії командира.

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю.

    Насправді тези про черги і так далі - цілком може бути правдою. Знаю військовослужбовця, який після інфаркту чекав свого ВЛК близько 1 місяця, і це ніяк не залежало від військової частини. Коли він подавав рапорт про направлення на ВЛК?

    Адвокат Евгений Александрович
    Адвокат Евгений Александрович 3 месяца назад

    Адвокат, г. Киев, 30 лет опыта

    Добрий день!

    ДІЇ ПРАЦІВНИКІВ ТЦКСП (ВІЙСЬККОМАТУ), Є НЕЗАКОННИМИ.

    НА НЕЗАКОННІ ДІЇ ПРАЦІВНИКІВ ТЦКСП (ВІЙСЬККОМАТУ), ВИ МАЄТЕ ПРАВО:

    1) ПОДАВАТИ СКАРГИ ДО:

    - ОБЛАСНОГО ТЦКСП (ВІЙСЬККОМАТУ);

    - МІНІСТЕРСТВА ОБОРОНИ УКРАЇНИ.

    2) ТЕЛЕФОНУВАТИ НА ГАРЯЧУ ЛІНІЮ:

    - МІНІСТЕРСТВА ОБОРОНИ УКРАЇНИ:

    0 800 50 04 42

    Гарячі лінії | Міністерство оборони України (mil.gov.ua)

    - УРЯДОВУ ГАРЯЧУ ЛІНІЮ:

    Урядова «гаряча лінія» 1545 працює цілодобово

    Дзвінки на урядову «гарячу лінію» 1545 з мережі фіксованого зв’язку Укртелекому, телефонів мобільних операторів Київстар, Vodafone Україна, Лайфселл для заявників безкоштовні.

    3) ТАКОЖ ШЛЯХОМ: "подачи административного иска в Окружной административный суд, в порядке Кодекса административного судопроизводства Украины":

    https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/2747-15

    Всього доброго!


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України