Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Військове право, 12 січня 2024, питання №100038

Відсрочка від мобілізації, багатодітний батько

Доброго дня. Я багатодітний батько, маю відповідне посвідчення. У родині троє дітей, перша дитина дружини від першого шлюбу, двоє народжених у нашому шлюбі. Пішов у ТЦК для оновлення даних, пройшов ВЛК, мені намагалися вручити "бойову" повістку на явку 24 січня з речами для призову, не розглянувши мої документи (подивились мельком) і сказали паралельно, з'явитися у вівторок, 16 числа для написання заяви на відсрочку. Бойову повістку я не взяв, відмовився, акт про відмову не пропонували складати. Мені дали повістку на уточнення даних і 16 числа я піду писати заяву на відстрочку. Перший чоловік дружини не позбавлений батьківських прав, але аліментів не платить. По документам маємо посвідчення багатодітної родити (я вписаний у нього), рішення суду про розірвання першого шлюбу дружини та встановлення місця проживання дитини разом з дружиною. Чи можуть мені відмовити у відстрочці?

Відповіді юристів (3)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Романе!

    Для відстрочки на цій підставі Вам потрібно надати докази, що ви утримуєте трьох дітей. Зі спільними дітьми проблем не має, а ось з дитиною дружини від першого шлюбу - є. Вам знадобиться підтвердження того, що біологічний батько не сплачує аліменти.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    • Роман Клієнт 4 місяці тому

      У якій формі воно має бути?

      Треба якесь підтвердження від нього?

      • Айвазян Юрий Климентьевич

        Потрібна довідка від виконавчої служби про заборгованність по аліментах.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України