Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Автомобильное право, 13 января 2024, вопрос №100075

Продаж авто по ДКП у нотаріуса

Доброго дня.
Якщо авто продане по договору купівлі-продажу , у нотаріуса . По техпаспорту авто стоїть на мені. А наприклад новий власник поїздить півроку і не буде реєструвати авто на себе , чи може він продати це авто ще комусь по новому ДКП , з усіма моїми даними?
Чи спочатку має зареєструвати авто на себе, а тоді продавати?
Буду вдячна за будь-яку відповідь

Ответы юристов (7)

    Богун Сергій Павлович

    Не може оскільки право власності на транспортний засіб виникає з моменту його державної реєстрації, а не з моменту передачі автомобіля за договором купівлі-продажу.

    • М Клиент 3 месяца назад

      Дякую, а на вибракування я можу таке авто подати?

      Якщо покупець зробив один штраф, не хоче платити , і перереєструвати теж.

      • Богун Сергій Павлович

        В цьому необхідно розбиратися. Питання не просте.

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Марія!

    Новий власник може продати авто лише у нелегальний спосіб - просто віддати комусь техпаспорт за гроші і тоді Ви будете продовжувати вважатись з боку МВС власником.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    • М Клиент 3 месяца назад

      Якщо так і зробить , то як Ви кажете, це не законно, тоді я зможу подати на утиль

      • Айвазян Юрий Климентьевич

        Я вже нещодавно відповідав на це питання: якщо Ви так зробите, новий власник має право звернутись до Вас за поверненням грошей, в тому числі у судовому порядку.

        • М Клиент 3 месяца назад

          Так якщо авто буде перепродане, просто за техпаспортом то який може бути суд?


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України