Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Цивільне право, 15 січня 2024, питання №100198

незаконо мобілізован в 24 роки

Добрий день. В перших числах березня 2022 мого сина, якому на той час було 24 роки та він не проходив строкову службу раніше, був мобілізован.Майже через рік нам вдалося його звільнити по ст 26.
Питання чи була мобілізація закона? Чи можуть ,так як він вже служив, мобілізувати знов? Є схожі випадки?
Зараз йому 26 років.

Відповіді юристів (3)

    Богун Сергій Павлович

    Його можуть мобілізувати ще раз якщо у нього будуть відсутні підстави для отримання відстрочки.

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю.

    Мобілізація можливо була незаконна, але зараз з цим Ви вже нічого не зробите. З приводу повторної мобілізації, на даний момент вона можлива.

    Успіхів. Всього доброго Вам. З повагою.

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Людмила!

    Для відповіді треба знати причини звільнення сина. Щодо можливості повторної мобілізації також треба вивчати деталі щодо його стану здоров'я, як також сімейного стану.

    З повагою, адвокат Айвазян.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України