Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Автомобильное право, 15 января 2024, вопрос №100225

Строк давності по 130

Доброго вечора! Водій був затримaний по 130 ст 06.01.23 , протокол поліцією не був вручений через те, що водій за сімейними обставинами перебував в іншій області, на 23.12.23 патрульні поліцейські передали справу до суду, суд призначено на 17.01.23 , тобто більше року від порушення, як діяти чи буде позбавлення прав?

Ответы юристов (10)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Ірина!

    Частиною 6 статті 38 КУпАП передбачено адміністративне стягнення за вчинення правопорушень, передбачених статтею 130 цього Кодексу, може бути накладено протягом одного року з дня його вчинення. Закінчення на момент розгляду справи про адміністративне правопорушення строків, передбачених статтею 38 КУпАП є обставиною, що виключає провадження в справі про адміністративне правопорушення. Отже, якщо судом впродовж року з моменту складання протоколу про адміністративне правопорушення, відповідальність за яке передбачена статтею 130 КУпАП, не прийнято постанову про притягнення особи до відповідальності, провадження в справі про адміністративне правопорушення підлягає закриттю.

    Докладніше за посиланням https://wiki.legalaid.gov.ua/index.php/Притягнення_особи_до_адміністративної_відповідальності_за_керування_транспортними_засобами_у_стані_сп%27яніння

    З повагою, адвокат Айвазян.

    • Ірина Клиент 3 месяца назад

      Є нюанс вчинення порушення 06.01.23 а протокол датується 23.12.23 без присутності водія, від якої дати строк давності наступає ро закону?

    • Ірина Клиент 3 месяца назад

      скільки коштує роз'яснення по телефону

      • Айвазян Юрий Климентьевич

        Вам треба для того до мене звернутись. Сайт дає Вам таку можливість біля моїх відповідей.

        • Ірина Клиент 3 месяца назад

          Дякую дуже за пояснення

        • Ірина Клиент 3 месяца назад

          Я натиснула звернутись 0672049343

          • Айвазян Юрий Климентьевич

            Дякую! Наберу Вас чрез декілька хвилин.

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю.

    Відстоювати позицію в суді про те, що строки притягнення до адміністративної відповідальності вже вийшли, а тому адміністративне провадження підлягає закриттю.

    Успіхів. Всього доброго Вам. З повагою.

    Ірина Клиент 3 месяца назад

    Є нюанс вчинення порушення 06.01.23 а протокол датується 23.12.23 без присутності водія, від якої дати строк давності наступає ро закону?

    • Кирда Вячеслав Володимирович

      Ірино!

      Відповідно до статті 38 КУпАП - з дня вчинення. У Вас доволі високі шанси. Але треба дивитися протокол.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України