Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Предпринимательское право, 17 января 2024, вопрос №100337 300₴

Правильное оформление средств после вывода с Patreon

Здравствуйте. Существует проблема с Patreon сервисом. Администрация сервиса не предоставляет никаких инвойсов, которые как то подтверждали бы происхождение средств. Они позволяют выводить средства только на PayPal (который работает на данный момент в Украине лишь для прямых переводов между физическими лицами) и Payoneer. Напрямую с Patreon выводить средства на мой счёт я не могу, и на IBAN тоже. Вывод средств происходит на Payoneer, от туда уже на IBAN ФОП. Вопрос: как легально оформлять такие средства после вывода с Payoneer и платить налоги, если Patreon не предоставляет инвойсов и других документов и нужны ли вообще инвойсы в таком случае?

Ответы юристов (4)

    Корнійчук Євген Іванович

    Доброго дня, щоб не було проблем вам треба открити ФОП 3 групи. Patreon робить виплати на Payoneer. Якщо зв’язатися з їхнім юридичним відділом, можна укласти з ними формальний договір і виводити гроші з Payoneer на рахунок ФОП, сплачуючи 5% і таким чином отримуючи повністю легальний дохід. Однак узгодження договору: це кілька кіл пекла, де насамперед доведеться пояснити, навіщо це вам і що Patreon як компанія жодним чином від цього не постраждає (мається на увазі оформлення електронного інвойсу для отримання виплат у валюті.

    Якщо працювати без ФОП, ви повинні знати таку інформацію, що він моніторинг розпочинається від 400 тисяч. Тому , якщо кошти спочатку будуть не великі вам нічого не загрожує, при праці без реєстрації фоп.якщо вам заблокують кошти і ви не довидете їх походження, це питання можно з легкістю вирішити у суді, вже є відповідна судова практика. У нас діє пртзумуія не винуватості, ні хто не повинен доказувати свою невинуватість. Це вони повинні доказати вашу провину. Тому можете працювати як ФОП так і як фіз особа. Якщо кошти значні рекомендую всеж таки офіційно все оформити.

    Якщо ви працюєте зі значними сумами, можемо домовитися про безпечний вивід коштів для вас за щомісячну абонентську плату.

    Дерій Владислав Олегович

    Вітаю Вас, Артем!

    Згідно нового роз'яснення податківців https://zir.tax.gov.ua/main/bz/view/?src=ques&id=4...

    Кошти, отримані від здійснення зовнішньоекономічної діяльності, зараховані на рахунок, відкритий у системах Payoneer і WISE, та в подальшому перераховуються на рахунки, відкриті у банківських установах в Україні для здійснення підприємницької діяльності, то такі кошти включаються до доходу фізичної особи – підприємця – платника єдиного податку та оподатковуються у порядку, визначеному главою 1 «Спрощена система оподаткування, обліку та звітності» розд. XIV Податкового кодексу України.

    Тобто, згідно поточної картини Ви сміливо можете кошти з Payoneer закидати на рахунок ФОП і не боятися перевірки оскільки є офіційне публічне роз'яснення податківців на цю тему і переказ від самого себе на свої рахунки буде виглядати нормально.

    Єдиний момент - це на кінець року Ви повинні всі кошти з Payoneer перевести на рахунок ФОП.

    Отже Вам потрібно відкрити ФОП 3 групи на єдиному податку, перевести кошти з Payoneer на рахунок ФОП та сплачувати 5 % з доходу. В такому випадку податківцям буде достатньо надати виписку.

    З повагою, юрист Дерій В.О.!

    Бажаю успіхів!

    • Артем Клиент 3 месяца назад
      А как же инвойсы и другие акты, которые могли бы подтвердить как то или средства? Или если я буду выводить деньги на ФОП счёт ПриватБанка, тогда такие документы не нужны?
      • Дерій Владислав Олегович
        100%

        Виводьте кошти на IBAN рахунок ФОП приватбанка. Податківцям надавайте виписку з банку. При переводі із сервісу Payoneer вказуйте призначення платежу згідно Вашого КВЕД


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України