Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Військове право, 19 січня 2024, питання №100489

Запропонована робота в ТЦК

Добрий день, шановні адвокати!

Маю таке цікаве питання до Вас як фахівців у військовому праві.

Сьогодні звернувся за відстрочкою в ТЦК у звʼязку зі здобуванням освіти у ВНЗ на денній формі.
За фахом - проєктний менеджер в Банку та займаюсь оптимізацією бізнес-процесів (безпаперові сервіси, автоматизація та ін.). Дізнавшись по це, рекрутер з ТЦК запросила в понеділок поспілкуватись з приводу служби у них за фахом, бо ця тем зараз розвивається.

Ідея мені в цілому прийнятна, бо пропонують роботу за фахом та на основному місці роботи зберігається посада, місце роботи та середній оклад, але дуже переживаю з приводу того, щоб не відправили на фронт…
Прошу Вашої допомоги підказати чи є якісь гарантії, що буду працювати там де пропонують і як краще в даному випадку : мобілізація чи контракт?

Наперед дуже вдячний!

Відповіді юристів (7)

    Богун Сергій Павлович

    Для того щоб працювати в ТЦКСП необов'язково бути мобілізованим.

    Штатні посади територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки комплектуються військовослужбовцями, державними службовцями та працівниками Збройних Сил відповідно до їх штату та штатного розпису.

    Законом України «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану» від 15.03.2022 № 2136-IX визначено особливості трудових відносин працівників усіх підприємств, установ, організацій в Україні незалежно від форми власності, виду діяльності і галузевої належності, а також осіб, які працюють за трудовим договором з фізичними особами у період дії воєнного стану, введеного відповідно до Закону України «Про правовий режим воєнного стану».

    Як на мене - краще трудовий договір.

    • Сергій Клієнт 3 місяці тому

      Але ж я не хочу втрачати поточне робоче місце…Законодавством передбачено збереження робочого місця якщо мобілізований або за контрактом, чи помиляюсь

      • Богун Сергій Павлович

        Якщо так - вирішувати індивідуально Вам. Наприклад підстави звільнення з ЗСУ для мобілізованих та контрактників різні, соціальні пільги.

      • Богун Сергій Павлович

        Також можливо працювати за сумісництвом.

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Сергію!

    Не бачу тут жодних ризиків. Вас же не беруть на військову службу.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    • Сергій Клієнт 3 місяці тому

      А хіба в подальшому не можуть перевести в розпорядження частини

      • Айвазян Юрий Климентьевич

        Ви цивільний працівник.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України