Задайте вопрос юристу

836 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Военное право, 21 января 2024, вопрос №100556

Повістка для уточнення даних

Доброго дня, панове.
Вручили повістку для уточнення даних. Влк недавно проходив, придатний.
По повістці йти не боюся, але цікавить яка відповідальність за ігнорування такого типу повістки.
Читав , що несе за собою адміністративну відповідальність у вигляді штрафу від 1500 до 3400 гривень. Це за перший раз, якщо повторно отримати і не прийти штраф збільшується. Але на деяких ресурсах пишуть, що в будь-якому разі ТЦК складається Звернення щодо доставлення громадян до ТЦК для складання адмінпротоколів (за формою визначеною додатком 20 Порядку № 1487) та направляється до Національної поліції, чи це так? Також деякі юристи пишуть, що адміністративне впровадження може бути складене тільки в моїй присутності і тільки впродовж двох місяців з дня неявки, це правда?

Ответы юристов (3)

    Богун Сергій Павлович

    Наслідком неявки за повісткою ж адміністративна відповідальність у вигляді штрафу. Щодо примусового доставляння - це також передбачено на підставі подання керівника ТЦКСП.

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Юрій!

    Неявка за повісткою тягне адміністративний штраф. В той самий час ніщо не заважає воєнкому скласти постанову про адмінпорушення у Вашу відсутність.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю.

    Штраф 3400-5100 грн. Як правило, 5100 грн. І так, можуть потім доставити до ТЦК, але там своя процедура і Нацполіція не дуже хоче в ці справи в'язуватися.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України