Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Военное право, 21 января 2024, вопрос №100568

Питання про відстрочку

Вітаю.
У мене 2 питання.
1. Чи дається відстрочка від строкової служби при отриманні другого вищого?( не зважаючи на те що строковий призов тимчасово відмінили)
2. Чи можуть мене якимось чином мобілізувати, до 25-27? мені 21, до цього не проходив строкову службу й не військову кафедру.
Хочу на всяк випадок вступити до другого вищого, або до магістратури при першому вищому, для того щоб неочікуванно в майбутньому не потрапити до строкової служби бо не відомо що буде через рік+-. Чи допоможе мені в цьому випадку друга вища освіта( чи буде відстрочка від строкової при другому вищому) і чи буде якась різниця в тому, що я поступлю на друге вище або на магістратуру з першим вищим, з урахування того що я при обох варіантах закінчу навчання до 25?.

Ответы юристов (1)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Дмитре!

    Вас не можуть мобілізувати, оскільки Ви є особою призовного віку.

    Мобілізація в такому випадку можлива лише за трьох умов:

    Ви проходили раніше строкову службу,

    Ви закінчували військову кафедру,

    Ви проходили ВЛК і були визнані обмежено придатним.

    З повагою, адвокат Айвазян.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України