Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Армія і мобілізація, 22 січня 2024, питання №100623 240₴

Ступінь придатності по ВЛК

Доброго вечора!
На даний час мобілізований.
У мене міопічний астегматизм 04,
рефракційна амбліопія,
ангіопатія сітківки двох очей,
гострота зору без корекції 0.5/0.01
з корекцією 3.75дптр 0.85/0.5
Пошкоджений нерв темнової адаптації.
Спостерігається поступове погіршення зору.
Підкажіть будь-ласка прогнозований ступінь придатності по ВЛК.

Відповіді юристів (5)

    Кирда Вячеслав Володимирович
    25%

    Вітаю.

    Ваші хвороби теоретично підходять під статтю 30 і 31 Розкладу хвороб.

    Стаття 30

    Включено: порушення рефракції та акомодації Н52 (гіперметропія, міопія, астигматизм, анізометропія, пресбіопія та інше)

    а) короткозорість або далекозорість будь-якого ока в одному із меридіанів більше 12,0 дптр

    Непридатні до військової служби з виключенням з військового обліку

    б) короткозорість або далекозорість будь-якого ока в одному із меридіанів більше 8,0 дптр і до 12,0 дптр або астигматизм будь-якого виду з різницею рефракції у двох головних меридіанах більше 6,0 дптр

    Непридатні до військової служби в мирний час, обмежено придатні у воєнний час

    Непридатність до військової служби або обмежена придатність визначається індивідуально

    в) короткозорість або далекозорість будь-якого ока в одному із меридіанів більше 6,0 дптр і до 8,0 дптр або астигматизм будь-якого виду з різницею рефракції у двох головних меридіанах більше 3,0 дптр і до 6,0 дптр

    Непридатні до військової служби в мирний час, обмежено придатні у воєнний час

    Придатність до військової служби або обмежена придатність визначається індивідуально

    г) короткозорість або далекозорість будь-якого ока в одному із меридіанів більше 3,0 дптр і до 6,0 дптр або астигматизм будь-якого виду з різницею рефракції у двох головних меридіанах більше 2,0 дптр і до 3,0 дптр

    Придатні

    Придатні

    Придатні

    Стаття 30: вид та ступінь аномалії рефракції визначаються за допомогою скіаскопії або рефрактометрії.

    При зміні ступеню придатності до військової служби рефракція визначається за умов циклоплегії.

    Стаття 31

    Включено: розлади зору та сліпота Н53-Н54 (амбліопія, диплопія, сліпота та знижений зір одного, обох очей, порушення кольоровідчуття тощо)

    а) гострота зору одного ока нижче 0,1 або його сліпота, відсутність очного яблука при гостроті зору другого ока 0,3 і нижче або гострота зору обох очей 0,2 і нижче

    Непридатні до військової служби з виключенням з військового обліку

    б) гострота зору одного ока нижче 0,1 або його сліпота, відсутність очного яблука при гостроті зору другого ока 0,4 і вище або гострота зору одного ока 0,3 при гостроті зору другого ока від 0,3 до 0,1

    Непридатні до військової служби в мирний час, обмежено придатні у воєнний час

    Непридатність до військової служби або обмежена придатність визначається індивідуально

    в) гострота зору одного ока 0,4 при гостроті зору другого ока від 0,3 до 0,1

    Непридатні до військової служби в мирний час, обмежено придатні у воєнний час

    Придатність до військової служби або обмежена придатність визначається індивідуально

    г) дихромазія, аномальна трихромазія будь-якого типу

    Придатні

    Придатні

    Придатні

    Стаття 31: під час корекції звичайними сферичними лінзами, а також у разі некоригованої анізометропії в оглянутих за графами I-III Розкладу хвороб враховується гострота зору з практично стерпною корекцією, тобто з різницею в силі лінз для обох очей не більше 2,0 дптр. Корекція астигматизму будь-якого виду повинна бути повністю проведена циліндричними або комбінованими лінзами.

    У сумнівних випадках гострота зору визначається за допомогою контрольних методів досліджень.

    Особи, які користуються контактними лінзами, повинні мати окуляри, гострота зору в яких дає змогу забезпечити виконання службових обов’язків.

    В осіб, які вступають у ВВНЗ, гострота зору з корекцією, що не перевищує вказані у ТДВ межі рефракції, визначається тільки за наявності в них короткозорості, простого або складного короткозорого астигматизму, а за інших причин зниження зору (у тому числі при далекозорості, далекозорому або змішаному астигматизмі) - без корекції.

    Під час діагностики видів і ступенів зниження кольорового зору слід керуватися методичними вказівками до поліхроматичних таблиць або аномалоскопів.

    ВАШІ ДІАГНОЗИ ТРЕБА ПОКАЗУВАТИ ОКУЛІСТУ, ОСКІЛЬКИ СКЛАДНО СПРОГНОЗУВАТИ МОЖЛИВИЙ ВИСНОВОК ВЛК. ЯК НА МІЙ ПОГЛЯД, ТУТ ВЗАГАЛІ МОЖЕ БУТИ ПРИДАТНИЙ. СПОДІВАЮСЯ, ЩО Я ПОМИЛЯЮСЯ, АЛЕ ТРЕБА КОНСУЛЬТУВАТИ З ЛІКАРЯМИ.

    Успіхів. Всього доброго Вам. З повагою.

    Айвазян Юрий Климентьевич
    25%

    Доброго дня, Ігоре!

    Ваші хвороби віднесені до статтей 30 та 31 Розкладу хвороб Наказу МОУ №402.

    Стаття 30 Розкладу хвороб включає порушення рефракції та акомодації Н52 (гіперметропія, міопія, астигматизм, анізометропія, пресбіопія та інше).

    Виключення з обліку відповідно до цієї статті Вам може надати діагноз: короткозорість або далекозорість будь-якого ока в одному із меридіанів більше 12,0 дптр.

    Непридатність або обмежену придатність за наявності наступних симптомів: короткозорість або далекозорість будь-якого ока в одному із меридіанів більше 8,0 дптр і до 12,0 дптр або астигматизм будь-якого виду з різницею рефракції у двох головних меридіанах більше 6,0 дптр.

    Обмежену придатність або придатність до військової служби можуть надати за діагнозами короткозорість або далекозорість будь-якого ока в одному із меридіанів більше 6,0 дптр і до 8,0 дптр або астигматизм будь-якого виду з різницею рефракції у двох головних меридіанах більше 3,0 дптр і до 6,0 дптр.

    Стаття 31, включає розлади зору та сліпота Н53-Н54 (амбліопія, диплопія, сліпота та знижений зір одного, обох очей, порушення кольоровідчуття тощо).

    Оскільки з корекцією у 3.85 діоптрій Ваш зір має показники 0.85/0.5, то навряд чи, Ви будете мати навіть обмежену придатність.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Корнійчук Євген Іванович
    25%

    Доброго дня, це питання вирішується влк. Проаналізувавши ваш діагноз та наказ 402 можно зробити висновок, що скоріше за все вам це 30в 31в , що простими словами ви будете визнані придатними для військової служби. Тому рекомендую звернути увагу на підстави для відстрочки передбачені ст.23 ЗУ про мобілізаційну підготовку та мобілізацію

    https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/3543-12

    А також уникати відвідування ТЦК. Явку у Тцк за повісткою отриманою під особистий підпис. Усі інші повідомлення будуть вважатися не у законний спосіб, відповідальність відсутня.

    За неявку за повісткою передбачає штраф у розмірі 3100 гривень, штраф можуть накласти лише у вашій присутності протягом двох місяців з моменту не явки.

    Поважна причина не явки лікарняний

    Правозахисник Корнійчук Євген Іванович, маю всі необхідні знання та навички для вирішення питань будь якої складності.

    • Ігор Клієнт 3 місяці тому

      Мене саме цікавить чи можуть визнати обмежено придатним?

      • Корнійчук Євген Іванович
        25%

        Непридатні до військової служби в мирний час, обмежено придатні у воєнний час.

        Це про вас.

        Обмежено придатними не мають право служити у бойових частинах

        Одночасно з постановою ВЛК в індивідуальному порядку з урахуванням військової спеціальності, займаної посади, віку, роботи, що фактично виконується, пристосованості до неї того, хто пройшов медичний огляд, у постанові у довільній формі вказується, які види служби та роботи протипоказані цій особі. Особи, визнані обмежено придатними до військової служби, - непридатні до служби у Десантно-штурмових військах, плавскладі, морській піхоті, спецспорудах (за винятком підрозділів забезпечення). Військовослужбовці, визнані обмежено придатними до військової служби, придатні до служби у частинах (підрозділах) забезпечення, ТЦК та СП, установах, організаціях, навчальних закладах


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України