Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Миграционное право, 23 января 2024, вопрос №100711

Что делать если не пускают по догляду на непрофесійній основі?

Добрый вечер. Есть справка про получение компенсации на догляд. Я уже к вам обращалась, вы помогали, так мы и сделали по вашим советам справку, но на 3-х пунктах получили отказ. Отсрочка по аспирантуре, но с этим проблем не было, а проблема была в том, что нет АКТА ФАКТ ЗДІЙСНЕННЯ ДОГЛЯДУ, вы мне писали, что действия пограничников противозаконны, в официальных отказах ничего не написано по делу, в одном указано, что временно отказано в пересечении границы потому что не соответствие документов. Они говорили " делайте акт и приезжайте", но я не верю им!! У внука и у дедушки были все документы, чтобы проехать по закону, почему одни проезжают по лкк и акту, а мы по догляду не смогли проехать? Я понимаю, что подавать в суд звучит как не вариант. ДПСУ в электронном письме ответили ИЛИ справка по получение компенсации, в ней написано, что внук ухаживает за дедушкой, ИЛИ лкк и акт. Но также в эл. письме было указано, что решение выпускать или нет принимают пограничники, скажите пожалуйста, существует ли вообще выход из ситуации, потому что творится полный беспредел и было проделано сумасшедшее расстояние, чтобы на всех пунктах нас не пустили, мы с Одесской области, КПП ПАЛАНКА и Староказачье все говорят, что там нереально проехать без справки тцк.

Я понимаю, что можно было бы сделать акт, но там нужна копия двух паспортов и копия лкк, которую в цнапе забрали и я читала, что акт н всегда выдают, не при любой форме лкк, и могут даже отказать. Мы просто потратили столько месяцев на оформление догляда, чтобы нас в итоге и не пустили по нему. Помогите пожалуйста.

Ответы юристов (5)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Агнія!

    Так, на КПП Паланка, дійсно вже довший час є проблеми з перетином кордону. Варіанти такі: або робити акт встановлення факту здійснення догляду, або звертатись до суду, або, моживо, потрібно звернутись у письмовому вигляді до голови ДПСУ із заявою про надання дозволу на перетин кодону з наявною довідкою про компенсацію, у зв'язку з тим, що прикордонниками тричі було відмовлено у перетині кордону, грубо порушуючи чинне законодавство та права Вашого онука й його дідуся. У цій заяві Ви можете також звернути увагу на той факт, що онуку не видадуть акт встановлення факту здійснення догляду, оскільки він вже має документ, що підтверджує здійснення ним догляду за своїм дідусем. Інших варіантів я не бачу.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    • Агнія Шевченко Клиент 3 месяца назад

      Дякую, а якщо написати особисто голові ДПСУ, та якщо ДПСУ надішлють відповідь, то як я зрозуміла прикордоникам все одно, що говорить ДПСУ, як вони мені сказали. Чи з відповідью на дозвіл повині пропустити?

      • Айвазян Юрий Климентьевич

        Доброго ранку, Агнія! Ну якщо це буде дозвіл від голови ДПСУ і все одно не пропустять, тоді я вже не знаю, що ще можна зробити...

        • Агнія Шевченко Клиент 3 месяца назад

          Дуже Вам дякую, будемо намагатися писати! Можливо щось вийде.

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю.

    На жаль, бувають такі випадки. АВФЗД Вам у даній ситуації не потрібний, згідно із законодавством. Варіанти які, або пробувати оформлювати АВФЗД або пробувати їхати на іншому пункті перетину. Також можете подати скаргу на незаконні дії прикордонників до адміністрації ДПСУ.

    Успіхів. Всього доброго Вам. З повагою.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України