Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Армія і мобілізація, 25 січня 2024, питання №100820

Як відмовитись від штрафу у законному порядку, щоб не сплатити штраф, яке випише ТЦК та СП ???

З моменту оголошення військового стану, я як військовозобов'язаний не став не разу на військовий облік в ТЦК та СП. Якщо подати документи та з'явитися до ТЦК перший раз на військовий облік, то мені ТЦК та СП випише штраф. Як відмовитись від штрафу у законному порядку, щоб не сплатити штраф, яке випише ТЦК та СП ???

Відповіді юристів (6)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Андрію!

    Ви порушили правила військового обліку, тому будете притягнуті до відповідальності за статтею 210 КУпАП. Відмовитись від штрафу неможливо. Якщо Ви будете незгодні з постановою про притягнення Вас до відповідальності, можете оскаржити її у судовому порядку.

    З повгаою, адвокат Айвазян.

    • Володимир Клієнт 3 місяці тому

      Я не можу сплатити штраф оскільки, я чотири роки ніде не працюю.

      • Айвазян Юрий Климентьевич

        Контроль за правильним і своєчасним виконанням постанови про накладення адміністративного стягнення здійснюється органом (посадовою особою), який виніс постанову, та іншими органами державної влади (ст. 305 КУпАП).

        Штраф має бути сплачений порушником:

        - не пізніш як через п'ятнадцять днів з дня вручення йому постанови про накладення штрафу,

        - а в разі оскарження такої постанови - не пізніш як через п'ятнадцять днів з дня повідомлення про залишення скарги без задоволення (ст. 307 КУпАП).

        Штраф, накладений за вчинення адміністративного правопорушення, вноситься порушником в установу банку України, за винятком штрафу, що стягується на місці вчинення правопорушення, якщо інше не встановлено законодавством України.

        У разі несплати правопорушником штрафу у зазначений строк, постанова про накладення штрафу надсилається для примусового виконання до органу державної виконавчої служби за місцем проживання порушника, роботи або за місцезнаходженням його майна в порядку, встановленому законом (ст. 308 КУпАП).

        У порядку примусового виконання постанови про стягнення штрафу за вчинення адміністративного правопорушення з правопорушника стягується:

        - подвійний розмір штрафу, визначеного у відповідній статті КУпАП та зазначеного у постанові про стягнення штрафу;

        • Володимир Клієнт 3 місяці тому

          До якого органу державної виконавчої служби постанова про накладення штрафу надсилається для примусового виконання ???

          • Айвазян Юрий Климентьевич

            Виконання рішення покладається на державного виконавця, який є службовцем державної виконавчої служби.

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю.

    На жаль, але якщо Вас притягнуть до відповідальності, оскаржити це можете лише в судовому порядку. Шанси - примарні, враховуючи, як зараз відбувається процес правосуддя за участю працівників ТЦК та СП,

    Успіхів. Всього доброго Вам. З повагою.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України