Задайте вопрос юристу

836 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Армия и мобилизация, 26 января 2024, вопрос №100884

Які документи потрібно подати ВЛК і на врахуванні яких можна наполягати під час медкомісії у ТЦК?

Добрий день.
Які документи підтверджуюють захворювання для ВЛК ТЦК та дають можливість військовозобов'язаному бути виключеним з військового обліку при підтвердженні діагнозу?

Яким чином юридично правильно наполягати під час ВЛК на врахуванні цих документів?

Орієнтовно 10 років тому при проходженні ВЛК для підтвердження захворювання комісія надавала направлення на стаціонарне дослідження і "Акт обстеження стану здоров'я призовника" і на основі цього приймала рішення.
Чи передбачено зараз надання таких документів військовозобов'язаним при проходженні ВЛК під час мобілізації?
Якщо ні, то які аналогічні документи зараз надає ВЛК?

Щиро дякую за відповідь!

Ответы юристов (8)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Світлана!

    Всі медичні документи, які є у військовозобов'язанного ВЛК повинна враховувати. Бажано, щоб можливо було по ним простежити історію хвороби. Зазвичай, якщо мова йде про виключення з військового обліку, ВЛК направляє на дообстеження у державну лікарню. Якщо ВЛК ТЦК приймає рішення щодо непридатності з виключенням, то далі воно підлягає ще затвердженню штатної ВЛК.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    • Світлана Клиент 3 месяца назад

      Дякую. А якщо, наприклад, ВЛК не хоче ані враховувати надані медичні документи, ані направляти на дообстеження у державну лікарню, то як юридично грамотно діяти в такому випадку?І чи можна надавати звичайні незавірені копії виписок на ВКЛ?

      • Айвазян Юрий Климентьевич

        Юридично грамотно буде оскаржити рішення ВЛК

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю.

    Про яку хворобу йде мова?

    • Світлана Клиент 3 месяца назад

      Добрий день. Важка форма астми. Нещодавно після сильного астматичного нападу госпіталізували швидкою і було проведено лікування у стаціонарі в одній з державних міських лікарень. Є виписка з лікарні. В тій чи іншій формі діагноз ставиться вже протягом 9-10 років і за цей період теж є виписки з лікарень, заключення спеціалістів.

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю Вас!

    Так, дійсно тяжка хвороба, наскільки я розумію, астма у нього персистуюча. Але погоджуюся з колегою, потрібно вивчати медичні документи у співпраці з лікарями.

    Світлана Клиент 3 месяца назад

    Так, у документах зазначали саме "персистуюча"

    Підкажіть, а чи є для ВЛК принципова різниця між важка, важкого ступеню і тяжка астма?

    • Кирда Вячеслав Володимирович

      Світлано!

      Не є лікарем ВЛК, а тому не можу відповісти на Ваше питання!


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України